Skocz do zawartości
Irmina

Reefshop - prośba o wypełnienie ankiety

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie http://reefshop.badanie.net/

znajduje się krótka ankieta dotycząca jakości obsługi Klienta w sklepie Reefshop.

Mam ogromną prośbę do naszych Klientów ale także do osób, które w jakikolwiek sposób miały kontakt z naszym sklepem o jej wypełnienie. Naprawdę zajmie to dosłownie 2 minuty, a dla mnie będzie to bardzo cenna informacja o tym co sądzicie, co "działa" dobrze a co należy poprawić?

Bardzo dziękuję i pozdrawiam :)

Irmina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da sie dokonczyc wypelniania bedac klientem netowym, bo Musimy wypowiedziec sie odnosnie sklepu stacjonarnego w ktorym nigdy nie bylem. Wyjscie jest albo sklamac i wyniki beda przeklamane albo dac mozliwosc nie odpowiadania na temat sklepu stacjonarnego.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to fakt. Ja niestety skłamałem :( Poszedłem na skróty, twierdząc, że jeśli robiłem zakupy przez internet, jak również rozmawiałem telefonicznie, to pewnie obsługa w sklepie stacjonarnym, jak i "jakość" traktowania klientów będzie podobna, wiec zdublowałem odpowiedzi.(choć nie powinienem).

Pozdrawiam

Edytowane przez shrinksim (wyświetl historię edycji)

7475_7678.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, ja nie wypelniam bo mialem tylko do czynienia z p. Agnieszką i Przemkiem. Ale jedna z tych osob nie jest pracownikiem.

Ale najwazniejsze brak mozliwosci wypelnienia tylko dla sklepu internetowego. W staconarnym nie mam szansy za bardzo byc.

Pozdrawiam

v.1

http://nano-reef.pl/...-salonowa-rafa/

v.2 start 31.08.2013:

http://nano-reef.pl/...ps-500l-oceanu/

v3 Start 17.02.2014 na Zeovit, do likwidacji, życie zostanie przeniesione do nowego szkła w wersji 4.

http://nano-reef.pl/...-z-zeovit-500l/

v. 4 wystartowane 12.12.2014 130x80 i 50 cm wysokosci zasolone AF Reef Salt, bakterie probiotyczne i azotowego cyklu na start, do tego CaralA, CoralE, Pozywka bakterii probiotycznych.

http://nano-reef.pl/...ra-na-powaznie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, faktycznie powinno tam zostać pole wyboru bez konieczności zaznaczania.

Myślę, ze w przyszłości doprecyzuję bardziej - w każdym razie bardzo dziękuje za wszystkie uwagi i zaangażowanie. Bardzo ważne były dla mnie pytania otwarte, liczyłam na ciekawe sugestie, na krytykę i tutaj mam wiele materiału do przemyśleń.

Mam też o czym rozmawiać z chłopakami i Agnieszką:) - widzę, że czasem przepływ informacji miedzy Klientami a Reefshop'em nie jest do końca prawidłowy, bo np. spotkałam się z opinią:

- że w naszym sklepie nie można robić zakupów bez logowania. Oczywiście można! co więcej połowa Klientów własnie w ten sposób robi zakupy.

- że zwierzęta wysyłamy od kwoty 300zł. Jeśli uzyskaliście taka informację od nas to jest błąd - nie wiem dlaczego tak wyszło, będę to wyjaśniać. U nas od 300zł jest wysyłka gratis - dot. żywych zwierząt, natomiast "suche" wysyłamy od 150zł - tak też to mamy zapisane w regulaminie. W kwestii wysyłki zwierząt w nocy proszę rozmawiać indywidualnie z Pawłem - tutaj faktycznie musimy ustalić jakiś minimalny próg.

- że powinny być lepsze rabaty przy większych zamówieniach. Oczywiście - zgadzam się z tym - za każdym razem zapraszam do negocjacji

- że koszt wysyłki kurierem jest wysoki - popracujemy nad tym, w tej chwili cena jest narzucona przez kuriera ale być może warto go zmienić

- że nie ma w sprzedaży koralowców w dużych rozmiarach. Są! na pewno uaktualnimy ofertę - widocznie jest zbyt mało widoczna). W ciągu ostatnich miesięcy mielismy trzy duże dostawy koralowców SPS dzikich - w rozmiarach XXL, ale jak napisałam może za mało to było zaakcentowane na naszych stronach/NR.

- że nie można dodawać opinii o produktach. Można i gorąco do tego namawiam!

I jeszcze domagacie się lps-ów - tak, tu bijemy się w pierś i obiecujemy poprawę. Ostatnio skupiliśmy się zbytnio na sps-ach - zwłaszcza na matecznikach ale już wkrótce to się zmieni.

I jeszcze, ze nie ma szczepek. Szykujemy się do uruchomienia prawdziwego królestwa szczepek ;-> jeszcze chwilę to potrwa, bo wiadomo, że to wymaga anielskiej cierpliwości..

I jeszcze, żeby ceny były niższe - porównywałam nasze ceny z innymi popularnymi w Polsce sklepami i widzę, ze naprawdę wypadamy w tym porównaniu dobrze. Nie mogę brać pd uwagę allegro albo sklepów tylko internetowych.

I żeby była bardziej obszerna informacja dot. zwierząt oraz większe zdjęcia. Od dziś się za to zabieramy:)

I miałam taki sympatyczny głos, aby poszerzyć asortyment do akwarystyki słodkowodnej. Nie wiem, czy ktoś jeszcze z Was pamięta ale mieliśmy kiedyś sklep Um-Um.pl - najpierw było wszystko a potem tylko akw. słodka, ale przy tak szerokim asortymencie trudno nam było szybko w ciągu 2-3 dni realizować zamówienia, tym bardziej, że ten rynek nie jest (czy nie był - nie jestem już na bieżąco) zbyt stabilny. W pewnym momencie, gdy z zamówienia na 180 pozycji z wielkiej hurtowni dostaliśmy chyba ok. 30-stu, to stwierdziliśmy ,ze trzeba się skupić tylko na akwarystyce morskiej. I niestety czy też na szczęście ta już zostanie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.