FoxRacing Zgłoś Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Witam. Chciał bym abyśmy podali w tym wątku informacjie na temat poprawiania kondycji oraz przyspieszenia wzrostu korala Acanthastrea. Kiedyś wyczytałem , że ktoś podaje maleńkie kawałeczki krewetek koktajlowych. Miało to spowodować olbrzymi rozkwit nowych mordek (polipow) Carmie tak od dłuższego czasu ale efektu nie widzę w porownaniu do karmienia krylem. Edytowane 20 Października 2013 przez FoxRacing (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fok Zgłoś Napisano 18 Października 2013 (edytowane) erybka.pl/product-pol-2414-Fauna-Marin-Ultra-LPS-Growth-Color-L-100ml.html to jest rzeźnik... Edytowane 18 Października 2013 przez Fok (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 18 Października 2013 to jest płyn czy granulat ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 18 Października 2013 granulat to jest płyn czy granulat ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 18 Października 2013 oki dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Kto dorzuci coś jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Mrożony plankton czerwony,ikra homara. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Ktoś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sl2004 Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Ja daję kawałeczki dorsza. Nadziewam na patyczek do szaszłyków (na razie bez cebuli i słoniny ) i daję do mordek. Zabawnie wygląda jak garbiki usiłują wyrwać mięso koralom. Cytuj 180 l. 2 x JVP-101. Led DIY 90W. LPS, SPS. Całość obecnie (jak jest słońce) napędzana z fotovoltaiki. 60 l. Ocellarisy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 19 Października 2013 a na co liczysz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Ktoś jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Ktoś jeszcze jeszcze ja bardzo proszę nie podbijać tak często tego tematu bo wygląda to niepoważnie przestrzeń jest dla wszystkich forumowiczów, a nie tylko Twojego tematu podbij temat raz dziennie nic nie wnoszącym postem, a nie co po chwilę inaczej możesz zostać posądzony o nabijanie postów pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Moja acana od 2 lat rośnie bardzo powoli, czy karmiłem czy nie było zawsze podobnie, w sumie to trudno mi powiedzieć czy wogóle urosła. Za to napewno łatwiej idzie w drugą stronę, zaczyna się od uszkodzenia jednej główki (często w środku) i powolnego tracenia kolejnych. Poza moim przypadkiem znam jeszcze jeden podobny Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 19 Października 2013 (edytowane) luft o co? Nabijanie postów? A po co się takie coś robi? Przecież z tego nie płyną korzyści. g.rzegorz.k a masz krewetki L.wundermani lub innego aptasiozerce ? Edytowane 20 Października 2013 przez FoxRacing (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 19 Października 2013 g.rzegorz.k a masz krewetki L.wundermani lub innego aptasiozerce ? Miałem chelmona ale nie męczył mi korali tylko apitazie. Krewetek ani krabów nie posiadam. Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Miałem chelmona ale nie męczył mi korali tylko apitazie. Krewetek ani krabów nie posiadam. To dziwne czemu tak Ci obumiera. U mnie krewetki podgryzaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Października 2013 1. Nie piszemy posta pod postem 2. Tematy podbijamy wyłącznie na targowisku i tylko raz dzienne, poza targowiskiem traktujemy jako nabijanie postów. 3. L.wundermani - nie ma takich krewetek @FoxRacing przeczytaj ponownie regulamin "by żyło się lepiej" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 20 Października 2013 Danielu przeczytałem twojego posta na AR faktycznie przegapilem wcześniejsza prośbę wczoraj założyłem bloga na tym forum dla mniejszego akwarium jak tylko czas mi na to pozwoli będę go sumiennie wypełniał. Ktoś jeszcze dorzucić cos na temat Acanthastrea ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 20 Października 2013 (edytowane) Niema jeszcze. Nigdy nie pisałem bloga wiec chciałem się zastanowić jak wszystko ma wyglądać. I będę próbował tak ułożyć wszystko aby łatwo można było poruszać się w gąszczu mam nadzieje przydatnych informacji. Bardzo proszę powrocmy do tematu Acanthastrei gdyż czuję przez skórę , że zaraz znów się ktoś przyczepi do mnie I słusznie czujesz... Edytowane 20 Października 2013 przez FoxRacing (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 21 Października 2013 (edytowane) Reasumując - aby temat był bardziej przejrzysty. FoxRacing -podawanie maleńkich kawałków krewetek - skutek średni Fok -Fauna Marin Ultra LPS Growth Color - skutek rewelacyjny Peniek - mrożonki, czerwony plankton i ikra homara sl2004 -kawałeczki dorsza - niewiemy jeszcze jaki skutek. Wiemy tylko , że podawane są bez cebuli i słoniny. Walker Dziękuję za wyjaśnienie. Przeczytam raz jeszcze regulamin aby uniknąć nieporozumień. Zapraszam do dalszego umieszczania informacji. Edytowane 21 Października 2013 przez FoxRacing (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach