Skocz do zawartości
sebastiabb

Panel z organizera - da radę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

tak siedzę w pracy udając że pracuje i tak myślę i myślę ....

czy z takiego organizera można wykonać panel filtracyjny do małego akwarium ?

pomysł poniżej :

organizer z przegrodami , po odwróceniu odpowiednio j bok będzie górą , więc 1 bok zostanie odcięty co otworzy panel :

post-12317-0-51926000-1384863080_thumb.jpg

post-12317-0-57181100-1384863096_thumb.jpg

a pomysł taki :

post-12317-0-71386300-1384863126_thumb.png

koszt 4,99 plus przesyłka więc raczej tanio to wychodzi , a wiadomo że klapka która , sie wczesniej otwierała będzie sklejona na stałe do boków silikonem.

Jak myślicie da to radę ?

Wielkość : 18 cm długości 11 wysokości 5 głębokości

Akwarium Hailea 60l, LR 6kg , cyrkulacja 2x JVP 110 , filtracja : kaskada , oświetlenie : 4 x 24W T5 , grzałka Jagger 100W,

odpieniacz Boyu WG310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak male masz akwarium, ale wydaje sie ze gra nie warta swieczki. Nie widze efektu dla takiego malenstwa. Ile skaly wlozysz w komory 5cm? Pewnie wiecej zmiescisz do akwarium.

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś mało pojemnosci jakie to akwarium bymiało być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepsze może może być wtedy kiedy ten plastik zacznie coś oddawać do wody !!!!

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wspominając o tym, że nie wiadomo co z tego plastiku może zostać uwalniane do wody..

Edit: Rob mnie uprzedził...

wysłane przez tapatalk

Edytowane przez Niejeden z nas (wyświetl historię edycji)

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysł szybciej upadł ,jak do głowy przyszedł :D

ale jak mam sobie potruć wszystko w przyszłości to faktycznie podziękuje

Akwarium Hailea 60l, LR 6kg , cyrkulacja 2x JVP 110 , filtracja : kaskada , oświetlenie : 4 x 24W T5 , grzałka Jagger 100W,

odpieniacz Boyu WG310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sklej sobie coś podobnego ze szkła, szybka cienka troszke cierpliwosci a najlepiej panel jesli masz miejsca na tyle

to lepiej takie tam włóż jakci wejdzie http://allegro.pl/filtr-wewnetrzny-hn-102-350l-h-30-150l-wklady-i3674744106.html

Edytowane przez Jesion273 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra , wiec muszę trochę zmodyfikować pokrywę i będzie kaskada 100-200l i 3 cyrkulatory resuna

odpieniacz Boyu WG310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra , wiec muszę trochę zmodyfikować pokrywę i będzie kaskada 100-200l i 3 cyrkulatory resuna

A jakie będzie oświetlenie pod pokrywą i ta kaskada przy takim litrażu?

Akwarium 80x50x50h czyli 200l,

Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W.

Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand,

Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy.

Chwilowa likwidacja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie będzie oświetlenie pod pokrywą i ta kaskada przy takim litrażu?

Oświetlenie jest aktualnie 24W PC wiec dodaje jeszcze 30W lub 36W ,nie będzie twardych żadnych więc powinno starczyć.

Kaskada będzie kupowana do akwarium dla przedziału 100-200l więc też starczy ,a jeżeli chodzi o model to jak dla mnie nie ma znaczenia , wybrałem co prawda 1 który ma dodatkowo skimmer do łapania filmu z powierzchni.

Oświetlenie tak a propos kusi mnie ledowe Cree DIY, więc była by ta świetlówka 24W biało,niebieska i ledów to tak z 5-6 szt z przewaga niebieskich Royal , miejsca pod pokrywą za dużo nie ma więc raczej diody na długość poleca niż na np , kwadracie 10/10 cm.

Dzisiaj przychodzi mata pod akwarium i zaczynam zalewanie.

odpieniacz Boyu WG310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.