Gość Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 a to moje: kiedyś... :)zanim ich ktoś nie porwał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 superasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raf Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 a to moje: kiedyś... :)zanim ich ktoś nie porwał Piękne fajnie ze sa dwa sa odzielne czy razem i szkielet w piasku? Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 Oddzielne.Obok jest jeszcze białe malenstwo,ktore zostawilam sobie-ale nie zalapalo sie na zdjecie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 disiaj przyjechal i moj okaz zdjecia nie wstawie jeszcze troche potrwa zanim sie otworzy niestety dojechal troche zziebiony ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drummer152 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2013 Koralowiec nie jest aż taki trudny,na pewno nie może mu wiać bardzo mocno bo będą pękały te bąbelki które wypuszcza,najlepiej w małej cyrkulacji je trzymać no i dbać o w miare stabilne parametry wody tak jak poprzednicy bałbym się ją kupić do tak młodego akwarium,sam mam 8-miesięczne i jeszcze jej nie kupiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Listopada 2013 Koralowiec nie jest aż taki trudny,na pewno nie może mu wiać bardzo mocno bo będą pękały te bąbelki które wypuszcza,najlepiej w małej cyrkulacji je trzymać no i dbać o w miare stabilne parametry wody tak jak poprzednicy bałbym się ją kupić do tak młodego akwarium,sam mam 8-miesięczne i jeszcze jej nie kupiłem I cale szczęscie,że jej nie kupiłeś skoro zdychała Ci ostatnio cynarina,a wcześniej euphyllia. Tylko czemu mówisz,że nie jest aż taki trudny? Nie mam pojęcia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2013 Panowie nie wiem ,ale chyba nie mieliście tego korala dłużej skoro mówicie że to taki łatwy koral . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 latwy nie łatwy sprobowac moge po tygodniu powoli dochodzi do siebie codziennie obserwuje jak otwiera sie coraz bardziej zdecydowanie bable nie sa okragle podoba sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 Nie chce Cię smucić ale Twój koral zdycha. W miejscu gdzie powinien mieć otwór gębowy można zobaczyć szkielet. A szkoda bo koral jest piękny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 aha no to super pewnie wina moja .. chociaz obstawiam przemarzniecie w transporcie eh bede walczyl z nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 Nie wiem czyja wina - to naprawdę trudny koral Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 mam nadzieje ze odzyje zobaczymy jak to bedzie wygladac za tydzien zdam sprawozdanie jezeli padnie nigdy wiecej takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 A dlaczego "nigdy więcej takiego"? Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 bo jezeli to z mojej winy znaczy ze niezapewnilem odpowiedniej opieki jest mozliwosc ze odzyje ? z dnia na dzien ladniej sie otwiera eh . juz wiecej napewno niebede kupowal zima z dostawa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BYNT Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 Co za koleś...wymarzony klient! Może jednak jakąś lekcję z tego wyciągniesz... Cytuj Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 Po prostu jesteś jeszcze niedoświadczony, a wybrałeś sobie akurat korala dość trudnego na dłuższą metę w hodowli. Bez paniki, nabierzesz doświadczenia i jeszcze go kiedyś będziesz sobie hodował. Zimy też nie ma się co specjalnie bać, bo to jeszcze żadna zima, wysyłamy czasami korale do Finlandii czy Norwegii przy -20 stopniach i nic im się nie dzieje Po prostu ten ktoś kto Ci wysyłał, nie za bardzo chyba wie jak to się robi... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Mała aktualizacja mija 3 tydzien i koral juz wyglada ladnie chociaz nie wiem jak duze powinny byc te piekne bable zdecydowanie odmiana inna niz te co koledzy i kolezanki maja chetnie zobacze inne okazy tego korala chwalcie sie zdjeciami prosze ! Edytowane 8 Grudnia 2013 przez JayJay (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 nie jest to inny okaz lecz inny gatunek to jest Physogyra lichtensteini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) aha to super chcialem kupic cos innego kupilem cos innego ale tez ladne dzieki ! jak kolega nadmienil jes to inny g atunek a wiec Physogyra lichtensteini wyglada juz naprawde dobrze nieco zarosla nie ladny szkielet czym chcialem sie pochwalic ze jednak udaje mi sie hodowla i uwazam ze calkiem ladny wzrost korala wiem jeszcze duzo przed nim Edytowane 15 Grudnia 2013 przez JayJay (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JayJay Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2013 i po dluzszym czasie koral wyzdrowial juz niewidac szkieletu ma sie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raf Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 Rzeczywiście coraz lepiej z nim trzymaj tak dalej. Pozdro Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drummer152 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 I cale szczęscie,że jej nie kupiłeś skoro zdychała Ci ostatnio cynarina,a wcześniej euphyllia. Tylko czemu mówisz,że nie jest aż taki trudny? Nie mam pojęcia:) Euphyllia za wcześnie wpuszczona do zbiornika - padła , cynarina przez zbyt szybko uaktywniony proces fotosyntezy(wymieniłem oświetlenie na nowe) - już jest z nią wszystko git.Obserwuje sinuose od dawna i jeżeli chodzi o cyrkulacje to wiem że nie jest to koralowiec aż taki delikatny.Nie nastawiaj się tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Czyli tylko na podstawie cyrkulacji ustalasz czy jest trudny? Ale jak uważasz,że nie jest aż tak delikatna to pewnie tak jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Asznajder Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2014 Szczerze to jestem w szoku, że ten koralowiec przeżył Masz dużo cierpliwości i wiary w siebie, bo ja już bym go pociachała, żeby chociaż połowę uratować.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach