Skocz do zawartości
akwamaciej

Poznań - skazany na .... AM?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich pasjonatów morszczyzny.

Czytając forum doszedłem do wniosku, że Poznań na "morskiej" mapie Polski wygląda nader ubogo. Po bardzo fajnym (czytaj: profesjonalnie prowadzonym) sklepie Sławka z Piły doczekaliśmy sie sklepu Rafała na Niegolewskich. Cóż, skoro oba sklepy po dość krótkim żywocie zakończyły swoją działalność. I został nam tylko AM. Dla wyjaśnienia: nie oceniam w żaden sposób ekipy AM, uważam, że pracują tam ludzie zaangażowani, ale uważam, że konkurencja zrobiłaby dużo dobrego dla nas - akwarystów "morskich" w Poznaniu.

A może się mylę?

Pozdrawiam

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich pasjonatów morszczyzny.

Czytając forum doszedłem do wniosku, że Poznań na "morskiej" mapie Polski wygląda nader ubogo.

A może się mylę?

Proszę cię nie grzesz .

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Kraków? teoretycznie drugie miasto co do wielkości i jeden sklep...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niegolewskich zamkneli, ale jest gdzies drugi jeszcze od nich

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spójrz na Białystok, w promieniu 180km nie ma sklepu z morszczyzną, najbliższy w markach erybka i nikt nie narzeka ;)))

Ależ ja nie narzekam - uważam tylko, że coś jest nie tak. W okresie 2 lat powstały i padły dwa fajne sklepy.

Proszę cię nie grzesz .

Nawet mi to do głowy nie przyszło.

Pozdrawiam

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niegolewskich zamkneli, ale jest gdzies drugi jeszcze od nich

Zgodnie z opisem na stronie - na ul. Rataja można osobiście odebrać towar. Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że to nieprawda.

Pozdrawiam

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bylem w Pl I chcialem sprzet to mi kazali tam jechac. Nie wiem jak z zyciem....

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak że w Poznaniu jest poprostu za mało morszczków i dwa sklepy to za duża konkurencja (o sklepach internetowych nie wspomnę)?

250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25

Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225

Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097

pppzm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety reefspot dłużej był otwierany niż istniał. Za dużo było osób do konsumpcji tego tortu? Nie wiem nie mi to oceniać.

Szkoda i tyle, z drugiej strony sądząc po liście zlotowej "u Brunona" to akwarystów w Poznaniu trochę jest ale czy aż tylu?

W AM byłem dwa razy - dojazd od strony Wrocławia jest bardzo długi przez zakorkowane miejsca, Reefspot był prawie na wlocie i blisko PKP.

W AM sprzedają innych producentów niż tylko AM? Sole, suple, pompy?

Obecnie suchy dok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ul. Helikopterowej byłem kilka razy i zawsze coś kupiłem, i naprawdę fajne jest to że choć jeden sklep macie pod nosem i się nie bujacie po pks,pkp. Idziesz wybierasz i przede wszystkim widzisz co ładują do worka.Nie czekasz na kuriera, jak coś potrzebujesz masz na miejscu a większość nie ma tyle szczęścia.

Red sea max 250 ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AM niestety tylko swoje produkty, więc ja u nich zakupów nie robię, no chyba że czasami jakiegoś zwierzaka :)

250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25

Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225

Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097

pppzm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do Sławka z Piły to jest i ma się dobrze sprzedaje na allegro , a lepiej jest do niego zadzwoni i popytac bo często ma lecz nie wystawia a poza tym w pile jest jeszcze jeden gośc który sprzedaje , kiedyś miał sklep morski świat czy coś takiego więc nie ma tragedii a poza tym skiba jeśli się orientuje założył nowy sklep internetowy

baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie licząc "prywaciarzy" :D - bo tak to będzie z 10 min :)

5629_5719.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczecin biedny troszku ale muszę w końcu na ul. Mazurską się wybrać :)

Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :]

Pytanie tylko kiedy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inmar ty i inni mieszkańcy tamtych rejonów naprawdę Boga po nogach macie za co całować, Będąc na śląsku 2 tyg temu przez pare dni szkolenia, byłem pełen podziwu i zazdroszczę wam takiego wyboru (swoją drogą wydałem przez to niemałe pieniądze choćby w erybce). Wczoraj podjechałem do Wrocławia w celu większych zakupów, niestety za wiele nie kupiłem z braku wyboru, tego co bym chcial poprostu nie bylo a robić zakupy bo coś akurat jest to nie dla mnie, niby w piątek były dostawy w sklepach a mamy ich aż dwa i przejechałem 200 km krążąc w korkach prawie na darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam ogólnie nic do AM Bogucin nie mam-jak się wie jakich zwierzaków unikać to prawie zawsze jakieś cukierkowe LPS trafię w dobrych pieniądzach-grunt to być tuż po otwarciu sklepu w dniu dostawy...z ryb to kupiłem tam już 2 Chelmony i żyją nadal. Bez żadnych ceregieli przestawiły się na mrożoną artemię-choć były świeżo po imporcie.

Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inmar ty i inni mieszkańcy tamtych rejonów naprawdę Boga po nogach macie za co całować, Będąc na śląsku 2 tyg temu przez pare dni szkolenia, byłem pełen podziwu i zazdroszczę wam takiego wyboru (swoją drogą wydałem przez to niemałe pieniądze choćby w erybce). Wczoraj podjechałem do Wrocławia w celu większych zakupów, niestety za wiele nie kupiłem z braku wyboru, tego co bym chcial poprostu nie bylo a robić zakupy bo coś akurat jest to nie dla mnie, niby w piątek były dostawy w sklepach a mamy ich aż dwa i przejechałem 200 km krążąc w korkach prawie na darmo.

Dlatego napisałem,że mamy wypas,ale też są minusy bo karta strasznie cierpi,może jak bym miał daleko do sklepów to bym tak nie kombinował z zmianami,choć po prawdzie to tylko teoria innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AM????? nie obrażając nikogo.... mogli by się bardziej starać. akwaria z koralami totalne dno. nic nie widać, zero oswietlenia. szkło nie czyszczone. na niegolewskich było niebo lepiej tylko powinien to prowadzić jeden facet a nie 5 do podziału, tak to nikt nie zarobi. idąc dalej. albo niewiele jest w tym AM albo maja zamkniete. godziny otwarcia do 13??? 15??? umówmy się, ze morskie akwa jest dość drogą zabawką i zazwyczaj trzeba na nie zapracować i słabo wygląda zrywanie się z firmy albo z biura bo mi sklep zamkną. tak więc wole raz na pół roku wyskoczyć do marek do rybki bo nigdy mnie nie zawiodło ich zaopatrzenie.

5038_5082.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyskakujesz raz na pol roku do sklepu, a marudzisz ze nie jest otwatre 24h ;)

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AM????? nie obrażając nikogo.... mogli by się bardziej starać. akwaria z koralami totalne dno. nic nie widać, zero oswietlenia. szkło nie czyszczone. na niegolewskich było niebo lepiej tylko powinien to prowadzić jeden facet a nie 5 do podziału, tak to nikt nie zarobi. idąc dalej. albo niewiele jest w tym AM albo maja zamkniete. godziny otwarcia do 13??? 15??? umówmy się, ze morskie akwa jest dość drogą zabawką i zazwyczaj trzeba na nie zapracować i słabo wygląda zrywanie się z firmy albo z biura bo mi sklep zamkną. tak więc wole raz na pół roku wyskoczyć do marek do rybki bo nigdy mnie nie zawiodło ich zaopatrzenie.

A pamiętasz na niegolewskich akwa z koralami całe zafajdane cyjano ? Tam również wcale tak różowo nie było. Przynajmniej jak ja byłem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby bylo otwarte chwilę po tym jak normalni ludzie konczą pracę to na pewno zyski by skoczyły i dostawy by mogli częściej robic. a raz na p ół roku bo to 2 dni wyrwane z obiegu.

5038_5082.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.