Ali_Maga Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Drodzy, Mam pytanie o Wasze doświadczenia ze złotymi euphyliami. Czy one mają inne wymagania niż te "pospolicie" ubarwione - wszelkie przemyslenia praktyków będą bardzo pomocne. Pozdrawiam Ali Maga Cytuj The cure for anything is salt water - sweat, tears, or the sea. Isak Dinesen (Baroness Karen Blixen) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurque Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Mam taką i moim zdaniem ma takie same wymagania jak inne euphyllie. U mnie rośnie w sąsiedztwie paraglabrescens i paradivisy i wszystkie mają się dobrze. Światło średnie i umiarkowany przepływ, dokarmiam drobnymi mrożonkami. Nigdy nie strzeliła mi focha i zawsze jest konkretnie napompowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Wstawcie fotkę tej piękności Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paradisecorals Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Takie same wymagania jak wszystkich innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ninepm Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Ja mam złotą glabrecens i niebieską ancore , obie z Australii i uważam ,że są bardziej wrażliwe na warunki w akwarium niż gatunki z innych rejonów. Miałem , mam, sporo euphylii i problemy jedynie z gatunkami z Australii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Sprawia sporo problemów podczas aklimatyzacji, bardzo wrażliwa na gwałtowne zmiany pH, KH itd... Po zaaklimatyzowaniu i w dobrych warunkach, zasadniczo jak inne Euphyllie, może trochę bardziej wrażliwa... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2014 Odkopię temat Mam i jakaś specjalnie wrażliwa to ona nie jest,ale zdecydowanie rośnie duuużo wolniej co zwykła glabrescens ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Rok temu prosiłem o fotkę a tu cisza czyżby wzystkie padły ?? Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Kogo prosiłes o fotkę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Też nigdzie nie widziałam prośby:) Panoramiks - moja też nie szaleje ze wzrostem - wydaje się jakby nie rosła wcale. Znalazłam zdjęcie mojej żółtej: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Dzis niebieskie mi swieci już a telefon nie radzi sobie z takim jutro cyknę ale moja ciemniejsza a przy tylko niebieskim końcówki ma niebieskie http://zapodaj.net/741062edd6c69.jpg.html Edytowane 22 Listopada 2014 przez Panoramiks200 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Pisałem rok temu post nr.3 Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Ja mam taką ze 30cm, rośnie dość żwawo, ale czy ona jest jakaś wyjątkowa to mi się nie wydaję image url upload Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur85 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Tutaj zdjęcie mojej jakieś 1,5 miesiąca temu zanim padła, rosła i pompowała się ładnie ,miała 4 główki , zakupiona jako 1 główka na początku roku. Piękny koralowiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurque Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Mam swoją ponad rok. W tym czasie podwoiła swoją objętość i doczekałem się nowej mordy. Nie rośnie jednak tak szybko jak inne Euphyllie, które mam w baniaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Artur twoja euphylia wygląda jak by było dwu kolorowa ? Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom_Killer Zgłoś Napisano 25 Listopada 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach