Miklas Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Witam, właśnie dostał nowego "korala". Niestety nie miałem jeszcze czasu go przejrzeć, ale zwróciłem uwagę na dodatek. Próbka soli o wadze na oko 250 300g. Nawet na podmianę nie starczy. Nie wiem co o tym myśleć, chyba wolałem reefbooster. Jak ktoś ma jakąś piko rafkę to mogę oddać. Sól probiotyczna polskiego producenta. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Kurcze-masz racje-szkoda że nie dali 1kg bo podmiane bym sobie chociaż zrobiła:) A to jakaś nazwa której nie można podać na glos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Ludzie zamiast sie cieszyć, ze cos dostają to zawsze bedą narzekać. Szkoda, ze całego wiadra nie daje to na rok byś miał Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 A powiedz mi co mam zrobić z ta próbką? Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebastiabb Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 solowca podhodować Cytuj Akwarium Hailea 60l, LR 6kg , cyrkulacja 2x JVP 110 , filtracja : kaskada , oświetlenie : 4 x 24W T5 , grzałka Jagger 100W, odpieniacz Boyu WG310 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 A powiedz mi co mam zrobić z ta próbką? Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Napewno nie narzekać na darmoche. Rozpuścić sobie i potestuj, bedzie ok to kup wiadro. Tak cieżko pomyśleć w jakim celu są próbki? Ludzie to by chcieli od razu zapas na rok w gazetach za pare pln. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Nie mam co robić tylko bawić się w laboratorium. Każdy może ocenić reklamę jak chce, ja oceniam ją na "bez sensu" IMHO nieuzasadniona strata dla producenta, lepiej już jakby dołączył ulotkę. Tak jak mówię reefbooster mogłem użyć, to mogę najwyżej komuś oddać. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Nie mam co robić tylko bawić się w laboratorium. Każdy może ocenić reklamę jak chce, ja oceniam ją na "bez sensu" IMHO nieuzasadniona strata dla producenta, lepiej już jakby dołączył ulotkę. Tak jak mówię reefbooster mogłem użyć, to mogę najwyżej komuś oddać. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) A ja sie cieszę z tego załącznika bo wiadra bym nie kupił a mogę zrobić testy solanki na tej soli. Przeszkadza? To wyrzuc. Proste. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Cieszę się, że podzieliłeś się w tym wątku swoją opinią na temat gratisu. Ja osobiście nie mam potrzeby testowania tej soli aczkolwiek fajnie, że tobie się to przyda. Z twojej porady na temat wyrzucenia gratisu jednak nie skorzystam lecz tak jak napisałem oddam komuś, komu może się to przyda. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Zawsze można posypać chodnik , moim zdaniem lepsza by była próbka aminokwasów niż soli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Kurcze-masz racje-szkoda że nie dali 1kg bo podmiane bym sobie chociaż zrobiła:)A to jakaś nazwa której nie można podać na glos? Debora ja już sam nie wiem których nazw można tu używać i na wszelki wypadek nie chciałem komuś podpaść. ;-) Ale jakby coś to probiotyczna aquaforest. :-) Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Nie wszystkim taka ilość pasuje na podmianę. Ale sól jak podają w opisie, ma dodatek bakterii probiotycznych, a te na pewno nie zaszkodzą i można dodać do każdego zbiornika z pożytkiem dla systemu. Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Jak tam twoje akwarium @jaczal? Wieki cie na forum nie widziałem. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Miklas, ja z chęcią przyjmę sól Sprawdzę i przetestuję względem RED SEA CORAL Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Nie ma sprawy, mogę Ci podesłać. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 do 10 Litrów wody starczy spokojnie ja tam zrobię wiadro i odmulę sobie trochę dno Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Jak tam twoje akwarium @jaczal? Wieki cie na forum nie widziałem. No cóż, właśnie mijają trzy lata i jestem zadowolony. Coraz rzadziej się potykam, jestem zadowolony z mojego filtra "UAPS" i ostatnio z reaktora wapnia "RAW - odmiana DASTACO". Z Twoich SPS ostały się niestety tylko dwa (cóż potknięcia). Nareszcie zacząłem budowę porządnej lampy LED-T5 wiec trzoda odżyje. Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 próbka soli służy by rozpuścić, sprawdzić parametry, jak szybko woda staje się klarowna,itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Wiecie moze czy gazeta jest juz dostepna w empiku ? Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach