falcza Zgłoś Napisano 12 Maja 2014 ja troche inaczej na to patrze- mam 30l solniczke i nie planuje zadnych rybek. Mam 3 krewtki wundermani i 3 ślimaki. W tak małym akwarium utrzymanie paramtrów i masakra nawet jak na moją obsade- gimnastyka artystyczna!! ma poza tym sporo korali miekkich wiec moze dlatego ale z dos 6 miesiecy powiem ze lepiej nie karmic mrozonkami bo bedzie glonowisko. Walcze z glonami juz 2 miesiace i konca nie widac. Wiec czas niedługo kupic 100l i wtedy moze 1 rybke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash Zgłoś Napisano 12 Maja 2014 ja troche inaczej na to patrze- mam 30l solniczke i nie planuje zadnych rybek. Mam 3 krewtki wundermani i 3 ślimaki. W tak małym akwarium utrzymanie paramtrów i masakra nawet jak na moją obsade- gimnastyka artystyczna!! ma poza tym sporo korali miekkich wiec moze dlatego ale z dos 6 miesiecy powiem ze lepiej nie karmic mrozonkami bo bedzie glonowisko. Walcze z glonami juz 2 miesiace i konca nie widac. Wiec czas niedługo kupic 100l i wtedy moze 1 rybke ja karmie co drugi dzień mrożonkami do tego suchy i JBL Fluid i problemów z glonami nie mam. Myślę że podstawą nano jest filtracja z absorberami i regularne podmiany. Cytuj 400l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 12 Maja 2014 moze i racja, a jakiej soli uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WolfAtTheDoor Zgłoś Napisano 12 Maja 2014 Fajnie to wygląda i bardzo czysto... podoba mi się. Cytuj Akwarium Reefmax oświetlenie 2x 48W LED DIY (ze wschodami i zachodami), cyrkulacja 2x TUNZE 6015, odpieniacz HYDOR SlimSkim 135.35, pompka HYDOR Pico Evolution 1000, dolewka AQUA-TREND Shark, grzałka Jager 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash Zgłoś Napisano 12 Maja 2014 (edytowane) Obecnie Instant Ocean. Wcześniej używałem Kenta ale wydawała się za bogata na ten etap życia akwarium. ...from Tapatalk Edytowane 15 Maja 2014 przez smash (wyświetl historię edycji) Cytuj 400l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 dzieki za info- a tak przy okazji szacun za takie akwa, bardzo mi sie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash Zgłoś Napisano 27 Listopada 2014 Dawno nic nie aktualizowałem więc wrzucam wczorajsze fotki rafki. LPS po zmianie śiwatła na LED zdecydowanie lepiej się wybarwiają rybki też już podrosły i chba trzeba powaznie pomyśleć o zmianie litrażu. Cytuj 400l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2014 Elegancko Panie Kolego hehe. Ladniejsze niz moje heheh Gratulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 27 Listopada 2014 Bardzo ładne i czyściutkie akwarium, Byłem widziałem na żywo. Kolory dużo bardziej intensywne, niż na fotkach. Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2015 Wszystkim którzy kibicowali mi przy uruchamianiu mojej pierwszej solniczki chciałbym podziękować i zaprosić do śledzenia nowego projektu w wątku http://nano-reef.pl/topic/74762-rafstory-cz-ii-117l/ Cytuj 400l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach