MaciejK Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Witam Mam problem taki. U mnie w akwarium, w ciągu dnia jest bardzo dużo pęcherzyków powietrza. Wiem skąd się biorą, ale nie potrafię ich wyeliminować. Biorą się z odpieniacza AM Turboflotor 500 ( odpieniacz jest w akwarium). Próbowałem już różnych sposobów mocowania opdieniacza, wyżej, niżej. Nic to nie daje. Macie jakieś pomysły jak zlikwidować te pęcherzyki powietrza bo nie wygląda to ładnie i nie ma efektu "czystej wody". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magainis Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Mam podobny problem z odpieniaczem hydora. Puszcza bąbelki bokiem w otworze obudowy, myślę że zatkanie szczeliny jakąś gąbką załatwi sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Tylko że to nie idzie ze szczeliny tylko bąbelki powstają przy spływie z odpieniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 http://lmgtfy.com/?q=pecherzyki+powietrza+nano+reef Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach