Skocz do zawartości
akfarium

Błazny - jaki miękas dla nich ? pomijając ukwiały....

Rekomendowane odpowiedzi

W poprzednim baniaku moje clarki siedziały w sarco co widać na poniższym obrazku.

Za to borsuk jak się czegoś wystraszył to lubił się zabawić w błazna i siedział w klixum. :smiling:

post-12805-0-62027700-1391672076_thumb.jpg

post-12805-0-05597000-1391672384_thumb.jpg

I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię temat.

Po tym jak samica błazenka ocellarisa zamieszkała w euphylli glabrescens, jej mniejszy towarzysz pozazdrościł i zamieszkał w....zoasach nieopodal swojej Pani. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że kąpiel w zoasach chyba mu nie służy. Odkąd układa się na nich, kładzie, czochra i ciumka polipki, przestał rosnąć i ma czarne plamy na brzuchu i płetwach, ponadto od ciumkania parzydełek ma też czarną obwódkę pyszczka, wygląda jak pomalowany czarną szminką. Jak tak dalej pójdzie to zamieni się w "czarnego karła" :) Postaram się później dołożyć fotkę. Jak widać błazenek jak chce, zamieszka wszędzie....

Akwarium 90x60x55h (komin wewnętrzny) FullOW + sump; ponad 300l wody w obiegu, odpieniacz Deltec Sc1455; 2x Tunze 6045; Obiegowa Tunze Silence 1073.04; Lampa LED Maxspect Razor 16000K; 28,5 kg LR; 20kg LS; 200ml biopelletek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2 Sarco, 2 Euphilie i Xenie, ale moje Lumpy wolą róg akwarium i silikon ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

62c913a700089715a5dfcbcc8048683eu306a287.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie błazny zamieszkały w duncanopsammii. Jest im tam dobrze, a koralowcowi widać to też nie przeszkadza.

Wcześniej mieszkały w sarco - dopóki go nie wykończyły.

aquarium14832.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.