Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w nocy (tj 23.01) przywieziemy bardzo dużą dostawę koralowców; Lps-ów ,Sps-ów oraz miękasów ,oprócz tego również ukwiały... A jutro w nocy ryby :)

Więcej szczegółów już wkrótce...

Zapraszamy

Zespół Skrzydlica.pl

Edytowane przez Skrzydlica.pl (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem ryby w sprzedaży dopiero po kwarantannie? Czyli za jakieś dwa tygodnie...?

8076_8309.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas rybki zawsze po kwarantannie, minimum tydzień, niektóre sztuki niewyraźne lub mające problemy z papusianiem dłużej.

Oczywiście możliwa wcześniejsza rezerwacja.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pragnę również przypomnieć, że promocja na koralowce (-20% stacjonarnie oraz -10% wysyłkowo) trwa tylko do soboty i dotyczy również zwierzaków z nowej dostawy:))

Zapraszamy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Nad stroną sklepu należałoby trochę popracować. Koralowcom tez należałby się chociaż ze 2-3 linijki pobieżnego opisu, by każdy choć pobieżnie wiedział coś o danym koralowcu a nie musiał szukać w necie na podstawie nazwy jego wymagań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uważam, że nie powinny znikać ze strony sklepu koralowce wyprzedane - wystarczyło by wpisywać "brak", a dzięki temu powiększała by się baza zwierzaków które potem można by na zamówienie ściągać.

Ale to tylko moja skromna opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

@ radiesteta

Jeśli chodzi o opis koralowców to moim marzeniem, które kiedyś mając trochę czasu zrealizuję, jest zrobienie pełnej encyklopedii online gatunków korali i ryb tak aby funkcjonowała ona odrębnie obok sklepu. Trudność z wprowadzeniem opisów do sklepu online polega na tym, że zazwyczaj Chcecie aby wszystko pojawiało się online natychmiast:D więc pracujemy w pocie czoła aby spełnić oczekiwania naszych klientów... dodatkowy opis znacząco wydłużyłby ten czas.... Mając podany gatunek zwierzaka bardzo łatwo jest zweryfikować jego poziom trudności pytając o opinię wujka google lub mając wątpliwości zawsze można do nas zadzwonić, napisać.... zawsze chętnie pomagamy naszym klientom:))

@ Robert

Powody dla których po sprzedaniu koralowce znikają są następujące:

1. Wiele klientów miałoby pretensje, że widzą koralowiec online a nie ma go w sklepie... i pojawia się pytanie... Dlaczego? (przerabiane wielokrotnie)

2. Zazwyczaj trzymamy sprzedany koralowiec w sklepie online do czasu aż klient odbierze przesyłkę... to pozwala Mu zweryfikować, że rzeczywiście dostał to co zamawiał :)

3. Mam setki telefonów które zaczynają się od: "Cześć Bartku, widzę u Ciebie super koral w sklepie online... ale nie ma obok niego koszyka... czemu nie mogę go kliknąć?" ;))

Chcę Wam zaoszczędzić nerwów drodzy Klienci:))

Pozdrawiam

Bartłomiej Sarecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wszystkie koralowce staramy się dokładnie obejrzeć zanim wstawimy je do naszych baniaczków, czasami zdarzają się mali gapowicze:)) Tym razem mały mantisek (fot. poniżej) zapragnął zamieszkać w skrzydlicy;))

by4j.jpg

Jako, że my niekoniecznie chcemy takich lokatorów... Bardzo chętnie oddamy kolegę w dobre ręce;))

Jacyś chętni aby przygarnąć zwierzaczka? ;)

Odbiór osobisty ewentualnie w formie gratisa do wysyłeczki:)

Pozdrawiam

Bartłomiej Sarecki

Skrzydlica.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak odbierzecie dostawę ryb, dołączcie proszę w tym temacie listę ryb z dostawy.

Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045.

c9007dcceed49c71m.jpg26a1ff863e576da5m.jpg6d058997d459df13m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostawa która przyjedzie dziś wieczorkiem:

Bezkręgowce:

Ricordea yuma

Studeriotes sp.

Sabellastarte spectablis

Oxycomanthus bennetti - RED

Sabellastarte sanctijosephi

Protula bispiralis / magnifica

Protula bispiralis / magnifica

Entacmea quadricolor GREEN

Entacmea quadricolor RED ROSE

Archaster typicus

Oxymanthus benneti - BLUE

Clibanarius spp

Lysmata amboinensis

Lysmata wurdemanni

Ciliopagurus Strigatus

Ryby:

Pygoplites diacanthus

Chromis viridis

Dendrochirus brachypterus

Pterois volitans

Acanthurus nigricans

Acanthurus leucosternon

Synchiropus splendidus

Synchiropus picturatus

Ptereleotris evides

Signigobius biocellatus

Pseudanthias tuka - male

Pseudanthias tuka - female

Pictichromis paccagnella

Pterapogon kauderni

Siganus (Lo) magnificus

Cirrhilabrus tonozukai

Naso lituratus

Acanthurus lineatus

Acanthurus leucosternon

Zebrasoma xanthurus

Caracanthus Madagascariensis

Amphiprion ocellaris

Bodianus Bimaculatus

Centropyge flavissimus

Centropyge Loricula

Centropyge Fisheri

Doryrhamphus janssi

Pterapogon Kauderni

Amphirion clarkii

Pseudochromis Fridmani

Acanthurus tennenti

Anthias squamipinnis MALE

Anthias squamipinnis FEMALE

Salarias Fasciatus

Ciliopagurus Strigatus

Anthias bimaculatus

Nemanthias carberry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Witam,

@ radiesteta

Jeśli chodzi o opis koralowców to moim marzeniem, które kiedyś mając trochę czasu zrealizuję, jest zrobienie pełnej encyklopedii online gatunków korali i ryb tak aby funkcjonowała ona odrębnie obok sklepu. Trudność z wprowadzeniem opisów do sklepu online polega na tym, że zazwyczaj Chcecie aby wszystko pojawiało się online natychmiast:D więc pracujemy w pocie czoła aby spełnić oczekiwania naszych klientów... dodatkowy opis znacząco wydłużyłby ten czas.... Mając podany gatunek zwierzaka bardzo łatwo jest zweryfikować jego poziom trudności pytając o opinię wujka google lub mając wątpliwości zawsze można do nas zadzwonić, napisać.... zawsze chętnie pomagamy naszym klientom:))

Wasz sklep, wasz sprawa i wasze....podcinanie gałęzi na której siedzicie. Jak ktoś wklepie nazwę łacińską by sprawdzić wymagania i opis to.... wyskoczy mu ona zaraz wraz z opisem na stronie kilku sklepów które... maja taniej niż wy. Ale skoro tego nie pojmujecie to mnie nic do tego. Edytowane przez radiesteta (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze powiedziane . nie raz w poszukiwaniu informacji/opisow laduje sie na stronach konkurenci ..... cena to odrebna rzecz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nas to chyba dobrze??

wysłane przez tapatalk

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny Ceny Ceny ... czasem lepiej dopłacić jak mam później żałować :) Opisy życia, tak ale z podstawowymi informacjami wystarczy, a jak ich nie znajdę to nie robię sobie z tego problemu. Wole osobiście jak porządnie są opisane produkty z wyczerpującymi informacjami. Tak kupuję w tym sklepie 70 km mnie dzieli od niego ale za każdym razem jak coś potrzebuję to wybieram się osobiście. Zawsze wychodzę z zakupów zadowolony i wracam tam z uśmiechniętą buźką :) moja żona już mniej :p

SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Cena jest bardzo ważna. Wiadomo, że najprzyjemniej jest kupować życie do zbiornika ale te niestety z gumy nie są, czego też żałuję ;-), i ich zdolność do przyjmowania życia szybko się wyczerpuje. Potem na ogół jest już głownie kupowanie sprzętu, soli itp a tu właśnie często liczy się cena + ewentualnie koszty wysyłki. Bo co to za różnica czy kupię testy Saliferta w Skrzydlicy czy w innym sklepie ? Jeśli nie będą przeterminowane to będą to dokładnie te same testy. Ale jest ogromna różnica czy kupi się je np za 50 czy za 80 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy ma prawo wyboru:) tak jak pisałem wcześniej, zawsze można zadzwonić do nas i zapytać w razie wątpliwości...:) nie wykluczam opisów przy koralowcach jednakże nigdy nie ma nic za darmo... coś kosztem czegoś... jak będą opisy to i większe opóźnienie w aktualizacji dostaw... co Wolicie?:))

Co do cen... no cóż, czasami aby dostać najlepszą jakość lub lepszą obsługę, trzeba trochę więcej zapłacić:) nie chcę aby Skrzydlica.pl była najtańsza... chcę aby była najlepsza jeśli chodzi o obsługę klienta. Nie wiem, ale ja zawsze wolałem być obsłużony najlepiej a nie koniecznie najtaniej i może stąd też taka jest moja wizja prowadzenia firmy:))

Co do cen chemii... szykujemy bardzo miłą niespodziankę w najbliższym czasie:) więcej szczegółów już niebawem....

Pozdrawiam

Bartłomiej Sarecki

Skrzydlica.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co tu opisywac ? Po wygladzie wiadomo co jaki koral chce. Ladne sa :clap:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość radiesteta

Ale co tu opisywac ? Po wygladzie wiadomo co jaki koral chce. Ladne sa :clap:

To jesteś lepszy niż Mr. Spock i inni doradcy w Star Treckach. Tam często wymagało to dotknięcia lub chwilowej obecności by więź empiryczna się nawiązała. Zazdroszczę ci tych umiejętności. Ja tak psy wyczuwam ale z koralowcami jeszcze takiej więzi nawiązać nie potrafię.

Edytowane przez radiesteta (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Star Trecka nie ogladalem.

Umiejetnosci nie sa czyms "specjalnym". Kazdy kto ma jakis czas korale, potrafi okreslic warunki, jakie potrzebuje podobny. Trudno oczekiwac od sklepu, ze bedzie osobno opisywal kazdy gatunek. Wpisy typu "potrzebuje duzo swiatla", "latwy w utrzymaniu", "nie lubi silnej cyrkulacji" by Cie satysfakcjonowaly czy jak bys to widzial ?

Edytowane przez Stani (wyświetl historię edycji)

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.