Skocz do zawartości
Jacek_Lublin

Przekłamane stopki

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nie zauważyliście czytając starsze tematy jak przekłamują stopki z opisem akwarium , bo np czytamy że "leje 5ml na moje akwarium " w momencie pisania ktoś miał 100 litrów ,a po roku już 300 L i robią się bzdury

może powinniśmy pisać od kiedy do kiedy było dane akwarium wtedy porównując datę posta mogli byśmy łatwo zweryfikować ile czego na jaki litraż

mam nadzieje że napisałem ze zrozumieniem

Pozdrawiam Jacek

..............................................2651-obraz%20055%20%5B1600x1200%5D.jpg..............................................

FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną :) 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszym wyjściem jest posiadanie aktualnej stopki, ale to już indywidulana sprawa każdego. Z drugiej strony jak ktoś zada pytanie w sprawie akwarium np. 300l , a w stopce ma 100l to niech ma do siebei pretensje, że dostaje "złe" porady. W końcu nie każdy ma obowiązek śledzić całe forum i wiedzieć dokładnie jaki kto ma baniak;)

Sygnatura;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja - może to być mylące, bo stopka jest aktualna ale w historycznym temacie będzie taka jak w temacie dzisiejszym i nie ma spójności treści posta ze stopką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zgadzam się i popieram.

Jednak na temat stopek zawsze zastanawia mnie jedna rzecz:

Dlaczego niektórzy robią sobie taaaakie wielkie stopki?

Dlaczego kilku z nas ( :) ) wypisując cały sprzęt, sumplementację,datę startu.... co linijkę daje "enter"?:)

Tak, wiem, że mogę wyłączyć oglądanie stopek:)

Ale tak sobie luźno myślę...

dlaczego tak?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego inni w stopkach mają grafikę, która spowalnia ładowanie strony gdy mamy słaby zasięg :)

Tez tak sobie luźno myślę :)

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A dlaczego inni w stopkach mają grafikę, która spowalnia ładowanie strony gdy mamy słaby zasięg :)

No tak-niektórzy to faktycznie mają tupet;)

A tak szczerze to nie wiedziałam,że grafika spowalnia ładowanie strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona nigdy sama nie przeskoczy na właściwy (pierwszy nie czytany) post jeśli nie załaduje się cała a grafiki lądują się najdłużej jako ostatnie.

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi ładuje się całość na raz

..............................................2651-obraz%20055%20%5B1600x1200%5D.jpg..............................................

FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną :) 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi ładuje się całość na raz

Bo masz grafike w stopce hehe :)

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ej no - ja całe serce wkładam w moje stopki... :)

A wracając do tematu: uaktualniajcie swoje stopki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no - ja całe serce wkładam w moje stopki... :)

Znaczy się pedicure itp? :)

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A wracając do tematu: uaktualniajcie swoje stopki :)

Jeśli się nie mylę, to tematem było to, że właśnie uaktualnione stopki mogą być mylące w starych wątkach.

Żeby było inaczej, to by musiały być przyklejane do postu, czyli nie byłyby stopkami...

Krótko mówiąc, nie należy się przejmować cudzymi stopami, bo nie wiadomo ile w nich prawdy :)

Można też w przypadku istotnych zmian zostawić w stopce jakiś ślad, dopisując choćby "wcześniej 200l", "dawniej DSB" czy tam cuś, ale generalnie chyba nie ma idealnego rozwiązania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się nie mylę, to tematem było to, że właśnie uaktualnione stopki mogą być mylące w starych wątkach.

Żeby było inaczej, to by musiały być przyklejane do postu, czyli nie byłyby stopkami...

Krótko mówiąc, nie należy się przejmować cudzymi stopami, bo nie wiadomo ile w nich prawdy :)

Można też w przypadku istotnych zmian zostawić w stopce jakiś ślad, dopisując choćby "wcześniej 200l", "dawniej DSB" czy tam cuś, ale generalnie chyba nie ma idealnego rozwiązania.

AMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracając do głównego tematu, to nie powinno się odpowiadać bez podawania litrażu w odpowiedzi. Wtedy aktualne stopki nie wprowadzały by w błąd przy starych postach.

Np na przykładzie podanym przez Jacka: nie pisać "leje 5ml na moje akwarium " tylko chociażby "leję 5 ml na 100 litrowe akwarium" lub w innej konfiguracji.

Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045.

c9007dcceed49c71m.jpg26a1ff863e576da5m.jpg6d058997d459df13m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zdjęcia ładowane z zewnętrznego źródła nijak wydłuża ładowanie strony - pozostaje image placement a reszta kodu już doleciała :)

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.