Harari Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Próbuję zrozumieć jak przygotować pokarm dla korali ale nie mam pewności, prośba do osoby bieglej władającej językiem o pomoc. Cyt. Mix Ultra Clam and Ultra Min D to a stiff MASH. Add as much Ultra Min D until a small (1-2 mm) supernatant forms and leave standing the food over night. The next day the supernatant should have disappeared. Now add more Ultra Min D until you have a small supernatant again, and leave the food standing for a few hours. Zrozumiałem Zmieszać Ultra Clam (to jest proszek) z Ultra Min D (to jest płyn) na sztywną papkę. Dodać do tego ponownie Ultra Min D aż powstanie z tego 1-2 mm warstewka nad tą papką którą wcześniej zmieszaliśmy i zostawić na noc. Następnego dnia ta warstewka 1-2 mm zniknie (rozumiem, że się wchłonie w tą papkę). Następnie ponownie dodać Ultra Min D aż znowu pojawi się cienka warstewka płynu nad papką (?) i zostawić na kilka godzin. Czy to faktycznie tak powinno wyglądać ? Źródło: http://www.faunamarin.de/en/gorgonia-system/ultra-clam-100ml/a-1/ Z góry dziękuję RGR Edytowane 14 Lutego 2014 przez Harari (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 No nie wierzę, że nikogo nie ma kto mógł by zerknąć na powyższe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 dobrze przetlumaczyles. nie ma co poprawiac. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pipider Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Nie znam tego pokarmu, ale instrukcję przetłumaczyłeś prawidłowo. Dla mnie nie zrozumiałe było słowo "supernatant" ale oglądając obrazki w googlu jest to jakaś warstwa cieczy nad czymś co się z niej wytrąciło... Więc przetłumaczenie tego jako cieńka warstewka nad papką wydaje się ok. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Dziękuję ślicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach