CoralHouse Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Więc zaczynamy :-) Oficjalne otwarcie 01-02.03.2014 CoralHouse ul.Piastowska 54b/1 58-260 Bielawa tel. 601-182-991 tel. 788-344-053 strona http://coralhouse.pl (witryna zostanie uruchomiona z początkiem marca) Sklep otwarty stacjonarnie w godz. pon-piątek 17-21 sob-niedz 10-21 Pozdrawiamy CoralHouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otarod Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Czy będzie możliwa wysyłka korali PKP i jak będzie wyglądała aktualizacja życia na stronie? Dla osób które nie maja sklepu obok siebie czesta aktualizacja na stronie to bardzo wazna rzecz. Cytuj Start: 12.10.2012, 80/40/40 front OptiWhite, sump 69/30/30 +dolewka 8l, 128l + 45l LR 15 kg, LS 9 kg, Odpieniacz Blau Scuma IT 110, 2x Tunze 6025, Lampa Pacific Sun Black Python 110w plus lampa GLO HAGEN 2xt5 ATI Aquablue, Pompa obiegowa Tuzne Silence 1073.020, Grzałka Jager 150W, Autodolewka aqua-trend, 1x Moonlight LED 1 Watt, Sól: Reef Crystals , Balling, SUMP: siporax 4l, refugium - 18/30/22h -swiatlo LED 10W 6500k - glony: Caulerpa Grape C . Racemosa, wata, filtr przepływowy DIY na węgiel na pompce Tunze Silence 1073.008, sera silicate clear, 3x pompka perystaltyczna ze sterownikiem mirekkon.pl Moja solniczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Czy po nazwie sklepu można się spodziewać dużego nacisku na szeroki asortyment korali ? Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CoralHouse Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Więcej informacji dziś wieczorem, Wysyłki również będą realizowane pks/pkp Na stanie mamy przeszło 300 szt sps więc myślę że można tak przyjąć Sprzęt chemia wszystko dostępne od ręki na półkach sklepu. Kończymy wprowadzać ostatnie produkty na stronę. (Postaramy się aby korale jak i ryby były aktualne) Większość ryb jest już po kwarantannie w czwartek przychodzi kolejna partia ryb "na kwarantanne." Pozdrawiam CoralHouse Edytowane 26 Lutego 2014 przez CoralHouse (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Hmm nie zgłosiłeś drugiego konta do jednego IP - wiesz że to generalnie banem grozi ? Powodzonka! Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CoralHouse Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Sprawdzałem Twoją czujność Pozdrawiam Snakecharner Edytowane 26 Lutego 2014 przez CoralHouse (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 A czy planujecie wysyłkę korali lub szczepek za granicę? Przy takiej ilości SPS to było by fajnie coś zakupić od Was Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Podobnie jak na sąsiednim forum, wrzucę swe trzy grosze Byłem ostatnio w okolicy więc zajechałem, widziałem sklepik, zakupiłem drobiazgi, pięknie się zapowiada, na pewno podjadę jeszcze nie raz, szczególnie dla okazałych korali, faktycznie jak nazwa mówi jest bardzo duży wybór - prawdziwy dom korali Jestem pełen podziwu dla założycieli sklepu, ciężki to kawałek chleba a i pracy należy wiele poświęcić, dobrze że robią to z pasji jako dodatkowe zajęcie a nie z chęci milionowych zarobków Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CoralHouse Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Otwarcie zbliża się nieubłaganie:) większość ryb po obserwacji trafia juz z baniaków przejściowych na sprzedaż, a w czwartek wieczorem przyjeżdża następna dostawa zwierzaków, na otwarciu będzie można dokonać rezerwacji. Na dzień dzisiejszy ryby z listy poniżej są już po kwarantannie Amphiprion Ocellaris "S" Canthigaster Valentini Chrysiptera Hemicyanea Cirrhitichthys Falco Ctenochaetus Striatus Cryptocentrus Cinctus Cryptocentrus Leptocephalus Labroides Dimidianus Pseudochelineus Hexataenia Siganus Lo Vulpinus Zebrasoma Scopas Paracanthurus Hepatus "L" Centropyge tibicen Chelmon rostratus Dunckerocampus dactyliophorus Halichoeres chrysus Siganus virgatus Salarias fasciatus Synchiropus splendidus Synchiropus picturatus Ctenochaetus striatus Pseudanthias tuka Ctenochaetus tominiensis (j) Ctenochaetus binotatus (j) Nemateleotris decora Siganus (Lo) magnificus Odontodactylus scyllaris Turbo brunneus spp. Dolabella auricularia Strombus dentatus Lysmata kuekenthali Nassarius sp. Diadema savignyi Sabellastarte spectablis Mespilla globulus Entacmea quadricolor Archaster typicus Amphiprion ocellaris Snowflake "S" Clibanarius spp (Caribbean ) Red Leg Hermit Crab Lysmata amboinensis Acanthurus Sohal Pseudochromis Fridmani Pozdrawiam CoralHouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CoralHouse Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Kilka na szybko zrobionych fotek CoralHouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 ŁAdna piramida ekspozycyjna Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinF Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Byłem, widziałem na żywo,jest z czego wybierać,ale nie jest łatwo Zjawię się w weekend,ale gotówki nie wezmę za dużo Powodzenia dla ekipy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Pomyślności życzę . Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Super Snaku ! Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Wystawa ekspozycyjna korali chyba najlepsza jaką widziałem do tej pory Piękny pomysł i wykonanie Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CoralHouse Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Dziękujemy za słowa uznania, to tylko motywuje nas do zwiększenia wysiłków Jeśli zaś chodzi o fotkę akwarium z sps, to zdjęcie nie uwzględnia jednej dostawy, także realnie tych korali jest tam o 1/3 więcej CoralHouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CoralHouse Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Po długiej i ciężkiej nocy, na kwarantannie moczą się już: Pygoplites diacanthus Coris gaimard (j) Acanthurus nigricans/A. glaucoparei Amblygobius rainfordi Signigobius biocellatus Gobiodon histrio Gobiodon okinawae Synchiropus ocellatus Pseudanthias flavoguttatus Oxycirrhites typus Camposcia retusa Zebrasoma xanthurus (2-3") Amblygibius Aurora Gobiodon citrinus Nemateleotris manificia Naso lituratus Paracanthurus hepatus - Yellow Zebrasoma desjardinii Zebrasoma scopas Acanthurus lineatus Amphiprion akallopisos Centropyge acanthops Centropyge bispinosus Pomacanthus imperator juv Anampses lineatus Labroides dimidiatus Pseudocheilinus hexataenia Ecenius midas Ostrcion sp. - Yellow LACTORIA CONUTA ANTHIAS SQUAMIPINNIS/ MALE ANTHIAS SQUAMIPINNIS/ FEMALE PARACHEILINUS FILAMENTOSUS LYSMATA AMBOINENSIS LYSMATA DEBELIUS CoralHouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Kolego jakie ceny? jeśli można się dowiedzieć proszę o wiadomość na priv, interesuja mnie: Paracanthurus hepatus - Yellow Naso lituratus LYSMATA DEBELIUS Acanthurus nigricans Zebrasoma desjardinii Pomacanthus imperator juv Siganus (Lo) magnificus Podjechał bym któregoś dnia po rybki ale zarezerwował bym i przedplacił przez neta ponieważ nie mam czasu zbytnio teraz, czeka mnie delegacja z pracy do wawy. tymbardziej prawdopodobnie nie będzie mnie na otwarciu całe szczęście że udalo podjechać się ostatnio po krewety i świetlówkę Prosze o odp. Pozdrawiam Marcin Edytowane 28 Lutego 2014 przez SoQł (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) A czemu na priv? Inni tez ciekawi jakie ceny zwlaszcza ze e-sklep chyba jeszcze nie dziala. Ja dodatkowo jestem ciekaw jak ceny sps, od do? Edytowane 28 Lutego 2014 przez W32darWin (wyświetl historię edycji) Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Prosiłem na priv. tylko dlatego, że rzadko zaglądam na forum a w wiadomościach od razu by mi się wyświetlilo, inaczej mogę zapomnieć zaglądnąc do tego tematu Jeśli chodzi o ceny to znam niewiele ale jak ostatnio kupowałem to za dość ładną szczepkę "milki" dałem 80 zł. jedni stwierdzą że może zbyt wygórowana cena ale według mnie właściciele muszą zarobić choć na pokrycie kosztów utrzymania, dodatkowo dodam że koralik u mnie ma piękne przyrosty czego nie zawsze można się spodziewać po pierszym miesiącu od przywiezienia ze sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAREK75 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 no no cuda , ,spokojnie ,ja też odwiedzę sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hyziu Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Byłem właśnie i polecam. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chickend Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 byłem, widziałem, zakupiłem co nieco, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 (edytowane) A ja powiem tak . CoralHous wcale nie jest fajny . Nie opłaca się tam w ogóle jechać . Tak, że zaopatrujcie się tam gdzie się zaopatrywaliście a ten sklep zostawcie mi Pfff Ceny za niskie , wybór za duży .... Edytowane 1 Marca 2014 przez darekkuku (wyświetl historię edycji) Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Wszystko pewnie już wykupione :-) i jak powstanie sklep internetowy to już nie będzie w czym wybierać :-( Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach