octavian Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Jak w temacie, wczoraj wieczorem pieknie pływały a dziś rano leżą razem sztywne ( nie widziałem aby miały konflikt z resztą obsady... Pływały u mnie jakieś cztery miesiące. jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 ... dziś rano leżą razem sztywne... jakieś sugestie? Moim zdaniem są martwe. Spodziewasz się jakiejś sensownej odpowiedzi na tak zadane pytanie, z taką ilością informacji? Może jakieś forum wróżek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 To ze są martwe to wiem i nie trzeba mnie uświadamiac. Dziwi mnie to że padły jenocześnie i leżały obok siebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodoMALBORK Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Co z resztą obsady? Jakie parametry w zbiorniku, dodawałeś ostatnio coś do wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Reszta obsady ma sie dobrze. Dodaje jak zawsze A B C aquamedica plus jod i stront po 6 ml na tydzien. Parametry w normie poza ca 480 i mg 1200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodoMALBORK Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Dziwne dwa błazny w jednym czasie. Może stress, robiłeś coś w zbiorniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 No właśnie to mnie dziwi a stres to jak co tydzień, podmianka i tyle... A może były w sobie tak zakochane że jeden bez drugiego żyć nie mógł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 myśle że magnez i wapń ich nie zabił, jakie masz pH Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 romeo i julia smutne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 To juz raczej nie romeo i julia bo padł trzeci błazenek (teraz ten czarny) zrobiłem tesy Kh 7, Ph 8, po4 -0, no3 5 zasolenie 1.024. Przychodzi mi do głowy ze moze dwa pteropogony mają coś z tym wspólnego bo wprowadziłem je tydzień temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 A no2? Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 A możliwe że zagryzła je bokserka?! Godzine temu jeszcze dwa pterapogony pieknie pływały a teraz jednego ruszajacego sie je bokserka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Jeśli chodzi ci o krewetkę boksującą to mogę potwierdzić że jest w stanie ubić rybkę, u mnie złapała i zamęczyła nemateleotris decore działo się to po zgaszeniu światła gdy decora spała a ja nie bylem w stanie jej przegonić ponieważ wszystko odbywało się w grocie pod skałami. Myślę że u ciebie możliwe jest, że ryby są osłabione i dlatego nie są w stanie przeciwstawić się krewetce, normalnie ryby powinny mieć na tyle sił aby uciec, moja kilka razy wręcz pędziła za nemo po skale ale nie udawało jej się go dogonić. Chore, osłabione ryby są łatwym łupem do konsumpcji dla ekipy czyszczącej, więc szukał bym przyczyny gdzie indziej, pozatym są ze sobą trochę czasu w jednym zbiorniku i dopiero teraz w bokserce obudził by się instynkt seryjnego zabójcy, aż 3 ofiary w ciągu tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 krewetka nie zabije dwoch ryb po to aby patrzec na ich trupki tylko po to aby je zjesc. Poza tym jeden blazenek by jej wystarczyl do najedzenia, nie musialaby zabijac drugiego. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 wg mnie rozpoczal sie pomor w akwarium, cos sie dostalo do wody I po kolei obsada wymiera Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 9 Marca 2014 Ani mnie nie straszcie bo wlaśnie widze jak zagryza nastepna ktorej nazwy nie znam (taka niebiesko żółra) a chwile temu była szczesliwa jaja ne wiem co robic. chce ktos boxerke morderczynie ? a co do pomoru to nie dopuszczam tej mysli bo chucham i dmucham na akwa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach