Skocz do zawartości
Mario94

Acanthurus leucosternon i Acanthurus coeruleus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w swoim akwarium coerruleus-a takiego z 15-16 cm i dzisiaj przychodzi mi białobrody 8-9 cm. Jak myślicie będzie między nimi "zadyma"? Jakie środki zapobiegawcze zastosować aby jak najmniej je zestresować i aby oba przetrwały?

Dodam ,że akwarium o wymiarach 160x60x55.

Akwarium 120L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coeruelus odemnie? 15-16 cm :o myślę,że nic nie powinno sie stać (jeśli odemnie to był bardzo spokojny) , ale stres będzie u białobrodego (kupiłeś w sklepie czy od kogoś?) . najlepiej zaopatrz sie w kawałek szyby ,żeby je oddzielić wrazie czego .

Edytowane przez darekkuku (wyświetl historię edycji)

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Ciebie Darku brałem pyriferusa a nie coeruelusa :) Białobrodego kupiłem w erybce. Jak do nich dzwoniłem to mówili ,że nie powinno być dymu ze względu na różnicę w wielkości. Ale jak to w sklepach bywa różnie mówią byle sprzedać.

Akwarium 120L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak :) zdziwiłem się że tak by urósł . Białobrody to ciężki przypadek , Bałbym się kupić na odległość nie widząc .Próbowałem już kilkakrotnie i nie udało mi się , Tak czy siak powodzenia :)

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc białobrody pływa sobie od 3 dni. Podczas wpuszczania zrobiłem pełne zaciemnienie i jakoś się udało. Został on całkowicie zlekceważony przez inne ryby. Pływa swobodnie i nie jest zaczepiany prze nikogo :) Ogólnie w zbiorniku panuje harmonia i przyjacielska atmosfera :D .

No i mam teraz jescze jeden problem a mianowicie w niedziele odbieram zamówionego wcześniej naso elegans. Problem jest taki ,że miał być mały tak jak białobrody (7-8cm) a przyszedł jednak duży ( 12-13 cm). Jak myślicie będzie dym w akwarium? Będzie się mocno "lał" z coeruleus-em?

Akwarium 120L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naso ma to do siebie, ze pokolce olewaja a on ma wszystko w d..., takze smialo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.