polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Witam, mam pytanie odnośnie spoin, czy to norma ze jest różnica do 0,5 cm tzn czy jest dopuszcsalma ,chodzi i to ze na gorze jest szersza niż na dole ? Skórki za jakość zdjęć robione na szybko komorka , wiem ze na takim czymś cierpi mocno i to bardzo estetyka i nie wiem czy odsylac do poprawy czy jest jakieś realne niebezpieczeństwo ze pocieknie itp, czy może tak zostać tylko brzydki wygląda ? Dajcie znać jak najszybciej bo muszę podjąć decyzje co dalej ze szkłem robić Z gory dzięki Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Moim zdaniem to jest nie dopuszczalne, powinno być jak na górze czyli spoina prawie nie widoczna, a nie taki gruby wałek z sylikonu Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Moim zdaniem to jest nie dopuszczalne, powinno być jak na górze czyli spoina prawie nie widoczna, a nie taki gruby wałek z sylikonu Sory na dole akwarium źle spojrzałem Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek_D Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 ja bym to odesłał do poprawki, spoina powinna być równa, a poza tym jak zostawisz to zawszę będzie cię to razić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 powinno być wszędzie równo, reklamacja! Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 A czy różnica wysokości o 0,1 mm miedzy szyba tylna a bokiem ? Tez reklamacja ? Rozmawialem z wykonawca i jest skory to poprawić tylko ta zabawa w wysyłki itp a w poniedziałek chciałem przrkladke robić Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dorot Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 @polecki - współczuję Ci wymiany akwarium, ale niedopuszczalne jest to, że masz problem z akwarium i masz czas na zamieszczenie tematu na forum, a nie masz czasu pisać po polsku. Rozumiem że piszesz z telefonu- ale nie da się tego czytać!!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 0,1 mm?? Jak to dostrzegłeś? Chyba chodziło o 0,1cm. Ktoś odwalił straszną lipe... Ja bym to odesłał. Pewnie źle docieli dlatego taka jest szczelina. Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Skórki czasem tak podstawia wyrazy ze sam sie dziwie co pisze Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 @Tigr123 tak masz rację 0,1 cm, mierzone sufmiarka Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek_D Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 te szkło kleiła Ci ta firma, której logo widać na taśmie w tle zdjęć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 te szkło kleiła Ci ta firma, której logo widać na taśmie w tle zdjęć ? No i wyszło szydło z worka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek_D Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 No i wyszło szydło z worka ale że co? coś nie tak napisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, wyraziłem się przecież jasno i zrozumiale. Dobrze że nie zamówiłem tam akwarium bo byłem blisko. Edytowane 18 Marca 2014 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Tak, ta firma, ale nie mam na celu robienie antyreklamy, tylko zależy mi na pozytywnym załatwieniu sprawy bez dodatkowych kosztów itp, firma jak najbardziej poprawi spoiny, tylko ja musze znowu tracić dzień i pakować tzn oklejac i czekać na kuriera itp a ze trochę to mnie kosztowało to licze na ideał estetyczny, mam nadzieje ze mnie rozumiecie Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek_D Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 jasne że każdy rozumie, daj znać jak rozstrzygnie się sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Niech ci w domu skleją teraz, bo nosić taki ciężar to szkoda zdrowia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Odpada, do bstoku musieli by jechać Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Gdzie tam jest spoina 5mm ? Następny temat powstaje który czemu ma służyć ? Dogaduj się z wykonawcą . Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Oczywiście z się dogadam, bardziej interesuje mnie czy to jest prawidłowo technologicznie ze takie cos może wystąpić bo taka informacje dostałem Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 No i wszystko załatwione pozytywnie, nie mam zastrzeżeń do firmy, akwarium poprawione i już zalane, opis w innym wątku Pozdrawiam Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach