Ralfik Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 leje balinga po 30ml na dobe [2 tygodnie] kh podbilo mi z 5 na 9 zas magnez i calcium mam niskie mg 1050 ca -260 czy lac wiecej mg i ca czy zastosowac taki preparat http://erybka.pl/product-pol-1992-Kent-Turbo-Calcium-400-g.html obsady koralowcow niemam sporej duze koralowce sprzedalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 jestes pewien wyniku Ca? Co trzymasz w akwarium? I jakiej soli uzywasz? Napisz pare slow o baniku bo trudno radzic nie majac podstawowej wiedzy. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Ja nie leje balinga po równo. Robię testy co tydzień przed podmianką i w razie czego koryguje dawkę. Sprawdź jeszcze u kogoś czy testy dają ci wiarygodny wynik. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralfik Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) sol mam tropic marine mam dwa testy saliferta 3 male montipory dwie euphylie caulastre okolo 25 glowek jakies zoa mala pavonie trachyphylia 2 sztuki dwie male acry oki mysle ze tak zrobie Yarcio podniose dawke dzienna w kilku cyklach i zobaczymy co sie stanie za pare dni dzieki za wskazowki Edytowane 18 Marca 2014 przez Ralfik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 A jakie to są w ogóle testy, tzn jakiej firmy? Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 a nie jest czasami tak ze dublujesz plyn KH podajac go np dwa razy? Nie bardzo widze co Ci moglo tak wyssac wapn Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Będziesz kiedyś jechał na jakieś zakupy do erybki to weź ze sobą trochę wody w pudełeczku na mocz ( za złotówkę w aptece dostaniesz ), to ci sprawdzą Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralfik Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Pozyjemy zobaczymy Panowie odezwe sie po niedzieli czy pomoglo czy nie a narazie dzieki [GLEBOKOSCI] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radament Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 piszesz że kh podbiłeś z 5 na 9 a mg i ca Ci się nie zmienia napisz czy kh dalej rośnie czy nie jak rośnie to obniż dawkę kh jeśli testy wiarygodne to podnieś dawkę ca i mg pomiar co 3dni i korekta dawkowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Ca 260 to chyba rekord. Do tego osiagniety podczas dodawania Ballinga ? Daj spokoj, to nie jest mozliwe. Juz same podmiany by nie dopuscily do takiej sytuacji. Jakie masz zasolenie ? Moze do testowania bierzesz za malo wody ? Przed rozpoczeciem lania Ballinga, powinno sie najpierw w kilka dni ustalic optymalne parametry, zeby potem widziec czy dawki sa odpowiednie, takze mozesz albo recznie podniesc Ca albo lac nierowne dawki. Dawka na kH jest za duza. Edytowane 19 Marca 2014 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biesiu Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 Tak jak mówi @Stani, sprawdź najpierw zasolenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach