Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co to za rybka sprzedający mówił że to garbik Chrysiptera czy Pomacentrus ale jakoś mi się one nie widzą..

Może tego aż tak nie widać ale rybcia ma różowe cętki prześwietliłem wszystkie garbikowate w internecie a sporo ich było.. i jakoś mi nie pasuje zaznaczę że jest straszną wiercipiętą.

http://pl.reeflex.ne...s_coelestis.htm ?

Edytowane przez marekdziubak (wyświetl historię edycji)

120LT Plany na 600L W trakcie realizacji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Pomacentrus simillis, ale ryba wyblakła ze stresu - musisz porównać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na różowo ? jutro przycisnę lepszego slajda ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta rybka to

Neopomacentrus azysron

miałem takich 6 sztuk niestety strasznie kopały w piasku

pływają po całym zbiorniku a do jedzenia są pierwsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mało podobna u mnie ryba to prawdziwa wierci - d*pa wszędzie i nigdzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim ryba jest bardzo "nie w formie " więc ciężko określić co to za gatunek bo w pełnym zdrowiu może wyglądać zupełnie inaczej. Jak Kupiłeś ja w takim stanie to gratuluję odwagi, jak podupadła na zdrowiu u Ciebie to chyba czas pomyśleć nad poprawą parametrów i odratowaniu rybki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rybka to świeży nabytek .. warunki jakie miała wcześniej sorry możne kolega z forum się obrazi ale w skali 1 do 10 to daje - 5 ;[

Edytowane przez marekdziubak (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeśli u Ciebie są warunki 10/10 to rybcia spokojne wróci do formy i będziesz miał pewność co to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://nano-reef.pl/topic/63111-rybki/

U ciebie to mają "raj" jedną zadusiłeś w 30min po wyjściu ode mnie. a ta ledwie zipie.

Przyjmij do wiadomości że to jest garbik, ten sam co chciałeś w "akroporze" na mandaryna zamieniać. :thumbup:

nie wiem jakie masz parametry wody, ale na soli kuchennej daleko nie pojedziesz. Ty chciałeś mandaryny ode mnie ???

Nikt kto cokolwiek wziął, nie miał żadnych problemów, ryby, korale, ukwiały, a chłopie, Ty garbiki wykończyłeś.

MORSKIE JEST NIE DLA CIEBIE !!!! Zrozum to ! Ten garbik ledwie zipie.

Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że nie zrobiłem fotki twojej "rafy" lewa ręką się żegnać... proszę zamknąć temat rybka zidentyfikowana..

Ps. ryba była różowa z rankami na głowie poobcierana od tamtego czasu nabiera turkusowego koloru poza tym ten ryba to prawdziwy tyran szkoda że nie wspomniano koledze który nie zna się aż tak dobrze na rybkach i nie jest rybą stadną jeśli trzymano 2 szt to gratuluje niesamowity żarłok strasznie nabroiła mi w zbiorniku ale nie jestem z tych co spuszczają swoje problemy w WC , zmierzyłem wodę z worka zabrakło skali no3. zasolenie kosmos.. 1.035 - 1040 o.O temat ma tyle stron ile jest decydentów do kłótni jeśli uważasz że jesteś znakomitszym akwarystą ode mnie to bardzo cię przepraszam moja wina...

Co do "akroporze" to ech chcieli ja z litości przygarnąć do sumpa gratis pani w sklepie oświadczyła że da mi jaką szczepkę czy jak byłem gotowy prawie 80 km pojechać żeby tylko było jej lepiej wiec nie pitol mi tu że ja ryby męczę..

http://nano-reef.pl/topic/63111-rybki/ twoja skała mówi sama za siebie szkoda że nie zrobiłem zdjęcia tego węża ogrodowego w twoim sumpie :wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj chłopaki, chłopaki, nie ma to jak kupić od kolegi rybkę...

Identyfikacja dokonana temat zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.