minio_p Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Witam. Zakupiłem dzisiaj tę pompkę i mam taki problem. Po kalibracji i ustaleniu dawki (4 ml na 1 dzień), skorzystałem z funkcji sprawdzenia działania "short - time - test - modus". Niestety dawka, którą dolewa pompka wynosi 8 ml, niezależnie od tego jaką ustawię na urządzeniu. Co jest z nią nie tak, może ja coś źle robię? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 coś nie tak poszło Ci z kalibracją, być może odlałeś złą dawkę kalibracyjną Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Kalibrowałem kilka razy, równo 10 ml. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) sory, ale nie rozumie, pompa zawsze leje 8ml, jak dasz 20 to też wleje 8? ona ma 24 ustawienia na dzień nie dozuje ci pierwsze ustawienie? Edytowane 20 Marca 2014 przez PawelL (wyświetl historię edycji) Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Tak, jak ustawię 20 ml to po uruchomieniu tego testu dolewa 8 ml. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 ustaw dozownik, i odstaw na dobę, zobaczysz ile Ci wleje, tyle że lej do pojemnika a nie do zbiornika Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Ustawiłem na dolanie co godzina, zobaczę co będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 napisz jak Ci testy poszły Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Moze w konfiguracji "test" nie jest zalezna od ustawien i zawsze leje 8 ml ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Przy ustawieniu 4 ml po godzinie dolała 4. Będę dalej testował. Może coś jest z tym ustawieniem fabrycznym przy teście na 8 ml, ale w instrukcji nic o tym nie jest napisane. Swoją drogą nie jest to najdokładniejsza pompka. Granica błędu +, - 10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach