polecki Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Witam, mój mini blog technika: Akwarium 100x50x55 szyba 10mm (tył szkło czarne, komin też szkło czarne, front i boki OPTI dno Float) otwory spływ i rewizja 32mm, powrót 25mm Sump 80x40x45 trzy przegrody dolewka małą ale musi wystarczyć 22 litry odpieniacz narazie ten co miałem Reef Octupus NW-110-6520B obieg JEBAO DC6000 cyrkulacja VORTECH MP-10 (napewno dołoże drugi lub MP-40), na powrocie założony BLAU ROTATIVE EDUCTOR też nieżle miesza - tu to jeszcze pomyśłe filterek na peletki i docelowo filterek na rowe i węgiel, może algaescrubber tu jeszcze pomyśle oświetlenie Ecotech Radion xr30w x2 no i wszystko co miałem po starym akwa zwierzaki też narazie nie zwracajcie uwagi na ułożenie skały itp nie miałęm za dużo czasu na przeprowadzke dopieszcze temat i wtedy wstawie lepsze fotki próba szczelności Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsam Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 ja bym przykrył akwarium. HYHY. Dolewka 22 l starczy na 2,5 tyg. a tak aż strach pomyśleć. I grzałka nie tak by się paliła..... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Ustawilbys akwa pod oknem i koraliki miałyby naturalne oświetlenie;);) Widać ze wszystko przemyślane powodzenia Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Na dzień zaslaniam okienko bo wodę grzeje , staralem się przemyśleć po wcześniejszych akwariach, ale zawsze można cos zmienić Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ninepm Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Z ciekawości zapytam jak zamontowałeś te "wysięgniki" do radionów, bo widzę że nie wykorzystałeś otworów montażowych. Ja mam takie same 2 lampki i montowałem za pomocą uchwytów do TV do montażu na ścianę. Przy otwartym akwarium pamiętaj o nocnym oświetleniu. U mnie raz się zdarzyło ,że ryba wyskoczyła i stało się to w momencie przesiadki na radiony. Okazało się ,że źle ustawiłem w oprogramowaniu nocne światło , nie świeciło, od razu mandaryn wyskoczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) Uchwyty to diy z profila alu , potem wzucr fotki, wykorzystalem otwory w lampie tylko mam zakryte przyciski, ale to nie problem do karmienia naciskami na vortechu Jak możesz to opisz jak ustawiles nocne, bo ja dałem lunar cośtam i dalej ustawiłem przechodzące wschody i zachody i dalej offset na 30 min i święci w nocy, ale może jest inny sposób Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Marca 2014 przez polecki (wyświetl historię edycji) Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 Warto było sie narobić ,efekt super:).Kurna ale coś zdjecia nie bardzo paweł bo w realu dużo lepiej ta woda sie reprezentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Wczoraj wstawilem bk mini 200, na bardzo duzy plus to ze jest cisza Sent from my RM-994_eu_poland_1155 using Tapatalk Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 No ale jak tak można! Bez zdjęcią żadnego! Żenua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Zdjęcie bk mini 200 ledwo wszedł Sent from my RM-994_eu_poland_1155 using Tapatalk Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egon24 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Zastosujesz opaskę nad zbiornikiem czy zostaje jak jest ? Jak z temperatura na poddaszu w lecie ? Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Zostaje tak jak jest, no bylo po 27 stopni, wentyle chodzimy non stop Sent from my RM-994_eu_poland_1155 using Tapatalk Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 Fotka z monitoringu Sent from my NOKIA 1320 using Tapatalk Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2014 Mógłbyś coś więcej o monitoringu i kosztach bo też planuje się przy tym zakręcić. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2014 Zwykła kamerka Wi-Fi Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Zółtka rozumiem ale hepek w takim litrażu?! Auriga nie zjada Ci korali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Heatusa mam od dwuzlotowki Auriga nic nie podjada Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 parę zbliżeń Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 czy ja dobrze widze kratka rastrowa masz na pod piaskiem i skałą ?Chyba nie jest to dobre rozwiazanie raczej Tym bardziej ze nie ma co przekopac ci piasku w takiej sytuacji ale coz Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Wyczytalem na forum ze pod skale kratka to ja wzucilem Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6040D przy użyciu Tapatalka Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 Chodź ta kratka nie jest głęboka aż tak dużo syfu się nie zbierze ale raz na jakiś czas dobrze jest zaorać piach, unieruchomiony piach to dobra pożywka dla niepożądanych glonów.Też widywałem posty gdzie ktoś miał kratkę ale nie dostrzegłem tego fenomenu kratki na dnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 u mnie widać bo jeszcze piach do końca nie wsypałem, a trochę cyrkulacja wydmuchała, mam odmulacz taki elektryczny eheima, w starym go używałem co drugą podmianę, to i to nie zaszkodzi chyba ?? Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 Żywy piach moim zdaniem orać a destrytus sam wpadnie do sumpa.Możesz zobaczyć co będzie się działo z piachem w kratce zawsze możesz kratki wyjąć bo aż tak dużo skały i korali nie masz.Jeśli cyrkulacja wydmucha to będziesz miał na wierzchu kratkę jeśli ona ci się podoba i pył w toni to ok też żywy piach przedmuchiwany mi się unosi a lepiej jak się go przesuwa cyrkulacją, bo łazi po dnie zamiast fruwać obserwuj co się będzie działo i tyle.Ja jak piałem piasek aragonitowy siarna groszku "ON" to go odmulałem ale w live tego nie widzę. Ocenisz sam. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2014 Witam, akwa ma się dobrze nowy nabytek pamiątka z Krakowa Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach