tadzik443 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam kto moglby pozyczyc albo sprawdzic mi wode z odwroconej osmozy tds'em ? Piekary Śl. i okolice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Podskocz do mnie jutro z wodą. Powinienem wrócić o znośnej porze do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Podskocz do mnie jutro z wodą. Powinienem wrócić o znośnej porze do domu. Sprawdzanie wody miernikiem TDS ma sens tylko na wylocie z filtra, wożenie jej w baniakach/butelkach nie dale miarodajnego wyniku niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja nie mam TDS tylko refraktometr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja nie mam TDS tylko refraktometr. No to żeś bracie wyskoczył ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 No to żeś bracie wyskoczył ;-) Że co ? Nie czaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 To do czego służy TDS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Walker a jak ro do baniaka zrobie I za 2dni tds-penem sprawdze, to wynik zaklamany? Radiesta ty zawsze masz 0.00 nawet prosto z kranu Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Walker a jak ro do baniaka zrobie I za 2dni tds-penem sprawdze, to wynik zaklamany? Radiesta ty zawsze masz 0.00 nawet prosto z kranu Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Nie wiedziałem że zainstalowałeś u mnie jakiś zdalny miernik. To po co ja kasę na swój wydawałem? ;-) Tak na poważnie - wy tu robicie za ekspertów. Wielkanoc co prawda niebawem i jaja będąale jeszcze trochę czsu jest do niej a Prima Aprilis był wczoraj. Może ktoś sypnie garść odpowiedzi i wyjaśni o co chodzi w tym rebusie ? Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez radiesteta (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Nikt nie robi za eksperta i nikt za żartownisia. Do czego służy miernik TDS? Dla podpowiedzi uważam podobnie jak martinniemczyk - mierząc swoim urządzeniem zawsze u Ciebie będzie 000 i nie trzeba żywicy wymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Radiesteta.... Strasznie duzo ostatnio piszesz co cieszy ale czy dokładnie czytasz ? Po informacji o śmierci Grześka humor mam podły ale .... Lekko go poprawiłeś. Jeśli nie widzisz roznicy miedzy tds a reflektomerem i nie jest to primaaprilisowy zart to.... Hmmm, albo nic. Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 U mnie po wyjściu z osmozy TDS pokazuje czasami 0,0 czasami 0,1 i bywa też 0,2 żywice mam nówke , lecz już w wiadrze jest już 0,8 i więcej a w zbiorniku dolewki w sumpie po wlaniu pokazuje 40 i więcej. Taka sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 U mnie po wyjściu z osmozy TDS pokazuje czasami 0,0 czasami 0,1 i bywa też 0,2 żywice mam nówke , lecz już w wiadrze jest już 0,8 i więcej a w zbiorniku dolewki w sumpie po wlaniu pokazuje 40 i więcej. Taka sytuacja. Dokładnie tak jest ;-) dlatego jeżeli chcemy sprawdzać poprawność działania filtra to najlepiej pomiar robić miernikiem przepływowy a już zupełnie będzie super jak będzie to miernik 2 lub nawet 3 punktowy wtedy wiemy jak pracują poszczególne etapy filtracji i co trzeba już wymieniać a czego nie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2014 UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach