Jajnik Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 W Saab'ie 9-3 silnik 2.0T to chyba Oplowski silnik Z20LET. Miałem ten silnik w Oplu, co prawda z inna turbiną bo od LEH'a (od Astry 3 OPC) i po chiptuningu i niestety miał spory apetyt na paliwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 To inwestuj w bawarkę, pogadamy po roku Jak policzyłem wydatki jakie poniosłem pomiedzy 122000 a 145000km ( 2 lata) na koszty utrzymania samochodu bez ubezpieczeń to wyszło ponad 20000 (z ciekawszych to spręzarka od turbo przy 130000 (3k), dpf 130000 (1k), akumulator 135000 (1k), piasty z łozyskami x4 120000(2,5k), spręzarka od nivo 122000(2,5k), miechy od nivo x3 (3k), dwumasa 143000 (1,1k), sprzęgło 143000 (0,8k), alternator 145000 (1,5k), zawieszenie przód 122000 (2,5k) i duperele których też troche było). I mam auto które eksploatuje od nowości, nie katuję, dbam o nie i wszystko serwisuje na czas. Takie to niewdzięczne ścierwa robią szwaby, podobno cześci sa tak projektowane że po 100000 maja byc do wymiany. Natomiast wcześniej to tylko klocki, olej i filtry. A dla porównania kolega ma a4 i 250000 i tylko klocki wymienia. Bardziej myślałem kupując samochód bo jeśli by się ciągle sypał to bym się go szybko pozbył i tak miałem z Omegą,w kilka miesięcy po zakupie wydałem majaąek na naprawy. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 a czy ktokolwiek z was uzytkowal passata B5 kombi 2.8 v6 4x4 automat ? szukam trochu opinii na ten temat ale nic ciekawego nie znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Bardziej myślałem kupując samochód bo jeśli by się ciągle sypał to bym się go szybko pozbył i tak miałem z Omegą,w kilka miesięcy po zakupie wydałem majaąek na naprawy. Moje auto e61 jest z 2006r, 2.0d kombi, 5-6 lat praktycznie nic się z nim nie działo - poza samopoziomującym się zawieszeniem (przecierały się miechy) co maja tylko kombi i pompką spryskiwaczy. Teraz ma 8 rok, wymieniłem co było trzeba i nie cmokam z zadowoleniem. Niestety niedługo planuję zmienić na jakiegoś suv'a lub terenowego. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez pio7 (wyświetl historię edycji) Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 Z etyliną i turbiną marka powinna cię zadowolić. i to jest to tylko ciekawy jestem jak z zywotnością części jest w tym samochodzie.??? jak wiemy benzyna i turbo wymaga użycia trwałych i sprawdzonych części. wtedy Wrażenia z jazdy bezcenne Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 2.0T to silnik Saaba. GM go dał do reszty swoich aut. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Koledzy tacy wygadani dzisiaj a sami czym sami jeżdżą? E46 320Ci touring 07.2003r R6 2.2L 170KM 210Nm/3500rpm Założony podtlenek elpidżi spalanie od 9,5 do 16 średnia z 4 ostatnich zbiorników 10,6L/100km LPGi. W samochód przez 2 lata użytkowania NIGDY mnie nie zawiódł, zawiózł-przywiózł ZAWSZE ;] Najmniej awaryjne i kosztowne auto jakie miałem a przyżyłem już różne historyje jak np pęknięcie paska rozrządu przy 37kkm w vectrze B. Stanowcze nie silnikom na pasku rozrządu!!! 2.0T to silnik Saaba. GM go dał do reszty swoich aut. pozdrawiam Myślałem że to uturbione X20XEV ? Bo nawet podobny z wyglądu, osprzęt też w dużej części pasuje. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez tuptus (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajnik Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 Myślałem że to uturbione X20XEV ? Bo nawet podobny z wyglądu, osprzęt też w dużej części pasuje. Z20LET to młodszy brat X20XEV X20XEV jeździł w Calibrach, a Z20LET w Astrze Coupe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 2.0 T to szwedzka konstytucja. Za cZasów GM ale SAaB. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajnik Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 Racja, oznaczenie silnika to B204. Silnik Saab'a B204 i Oplowski Z20LET to inne konstrukcje mimo, że podobne z wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 E46 320Ci touring 07.2003r Podobno do 2004r. nie było jeszcze nowej polityki 100000km, ale ciężko by było znaleźć niebity, zadbany egzemplarz i bez korozji. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie przesadzałbym że touringi i sedany są tak często bite jeśli chodzi o e46. Da się jeszcze kupić e36 zadbaną to tym bardziej e46. Ciężko to znaleść to zadbanego crxa albo mazde 323gtx. Raczej mało kto ma w planach dbać o samochód przed sprzedażą a znaleść nieskorodowaną bemkę nie jest trudniej od aut konkurencyjnych marek bo niby dlaczego miały by bardziej korodować. Zadbane auta sprzedają najczęściej fanatycy i użytkownicy for bmw ale nie jest to regułą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NOCIO Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 A co powiecie o Hondzie Accord VII 2.0.V-TEC. Może ktoś z Was ma taką ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajnik Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Jeżeli przy wyborze samochodu spalanie ma dla Ciebie jakieś znaczenie to polecam Ci raporty spalania autocentrum: http://www.autocentrum.pl/spalanie/ Podanych tu jest większość modeli ze wszystkimi występującymi silnikami i użytkownicy danych samochodów podają średnie spalanie z czego wyliczana jest średnia arytmetyczna i masz pogląd na to ile pali dany samochód z danym silnikiem. Wg mnie pomocna stronka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Fajna strona Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7220481 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 A co powiecie o Hondzie Accord VII 2.0.V-TEC. Może ktoś z Was ma taką ? Polecam Ci ten samochód, szalenie bezawaryjny i ładny. made in Japan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NOCIO Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Polecam Ci ten samochód, szalenie bezawaryjny i ładny. made in Japan A lepszy byłby ten czy z silnikiem 2.4 ?Masz lub miałeś może taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach