r_33 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Ostatnio zaciekawiło mnie jaką wodę ma moje miasto - czyli Radom. Ogólnie słyszy się, że jest ponoć bardzo dobra. Trochę poszperałem i znalazłem takie wyniki radomskiej wody: Wiem, że nie są zbyt szczegółowo rozwinięte ale tak czy siak co sądzicie o tych parametrach wody?? Rzeczywiście taka dobra jak się opowiada u mnie w mieście? Czy jednak badziew?? Cytat ze strony radomskich Wodociągów: "W Radomiu woda do picia jest pozyskiwana ze studni wierconych o głębokości dochodzącej do 300 m z pokładów kredowych, których wiek określa się średnio na ok. 100 mln lat (reklamowane wody oligoceńskie mają tylko ok. 30 mln lat)." Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201,16444955,Nasza_kranowka_jest_lepsza_niz_niejedna_woda_z_butelki.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 tylko te wyniki to są pewnie u nich a jak już sobie popłynie tymi starymi rurami to w kranie u ciebie pewnie już dużo gorsza Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 tylko te wyniki to są pewnie u nich a jak już sobie popłynie tymi starymi rurami to w kranie u ciebie pewnie już dużo gorsza W 100% masz rację - tak może być. Ale próbkę wody dam do sprawdzenia, bo okazało się, że mam tam znajomego i zobaczymy co w trawie piszczy hehe:) To może przejdę na kranówę (ktoś już tutaj kiedyś prowadził fajne spore akwarium na kranówie) i już ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Mało tych parametrów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach