mithil Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Witam, TDS cs-91 aquafilter - kupiłem go jako używany i niedziałający - był za grosze. Baterie w nim jeszcze działają ale są na wykończeniu,nie działał bo poprzedni właściciel jakimś cudem jeden kabel oderwał od zasilania. Po przylutowaniu okazało się że działa, no to zaraz testowałem go na swojej kranówie. Jakie było moje zdziwienie jak pokazał 10 - niektórzy tu piszą że u nich kranówa ma ponad 150-300. Myślę że padnięty więc drugi test, do wody sypię szczyptę soli - wynik ponad 360, więc coś działa. Pora na 3 test do wody butelkowanej Żywiec - wynik 40. Pytanie do was czy ja mam w kranie taką czystą wodę czy nie precyzyjny TDS? Może wina baterii które zaraz padną? Może ktoś zrobić test wody żywiec? Będzie to może jakieś odniesienie dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Porównaj z innym TDSem, to zobaczysz czy pokazuje to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mithil Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Porównaj z innym TDSem, to zobaczysz czy pokazuje to samo Właśnie problem że innego na tą chwilę nie mam. Mieszkam na takim morszczakowym wygnaniu że w promieniu 50-60 km nie ma nikogo kto ma morskie i miałby tdsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Ech... Szkoda, że nie pisałeś wcześniej, bo w zeszły weekend byłem w Kępnie. A może zakupisz sobie coś takiego : http://erybka.pl/product-pol-5830-D-D-Plyn-kalibracyjny-TDS.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mithil Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Ech... Szkoda, że nie pisałeś wcześniej, bo w zeszły weekend byłem w Kępnie. A może zakupisz sobie coś takiego : http://erybka.pl/pro...acyjny-TDS.html Dopiero wczoraj dostałem tego TDSa. Pewnie się na tym płynie skończy jak tylko dorwę jakiegoś manuala od tego TDSa z informacją jak go kalibrować. Chociaż prędzej chciałbym wiedzieć czy w ogóle jest on rozkalibrowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Zamiast tego płynu kalibrującego nie lepiej kupić nowy TDS na Ebayu? W tej cenie to masz prawie dwa TDS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Zamiast tego płynu kalibrującego nie lepiej kupić nowy TDS na Ebayu? W tej cenie to masz prawie dwa TDS. Za 28zł? Daj linka, gdzie tak tanio sprzedają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 w e-rybce musisz doliczyć jeszcze koszty wysyłki (9zł) to razem masz prawie 37zł Na ebayu koszty zero czyli pierwszy znależiony bez problemu link kliknij proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mithil Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Wysyłka z chin = 3-4 tyg czekania + jak masz pecha to cło do zapłaty W tym czasie to albo sam skalibruję tds albo kupię nowego w PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 8 Maja 2014 Przy takiej kwocie nie ma cła... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach