Robteos Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Jako ,że przeszukałem trochę forum i nie umiałem znaleźć to zakładam ten o to temat (mam nadzieję ,że w odpowiednim dziale jeśli nie to proszę o przeniesienie ) A więc tak poszukuję dobrego sprawdzonego pokarmu w formie granulatu z dużą ilością dodatków roślinnych,pokarm ma być przeznaczony do karmienie pokolców by im z różnicować dietę ,i tutaj się pojawia pytanie jaki warto kupić by rybą w miarę smakował,bo w większości co oglądałem to są dla ryb słodkowodnych i tutaj się pojawia pytanie czy taki można śmiało stosować w morskich czy są też produkowane konkretnie pod ryby morskie ?. Normalnie jak jestem w domu to rybą podaję algi nori aczkolwiek bym chciał jeszcze podawać granulat za pomocą karmnika automatycznego podczas mojej nie obecności w domu. Pozdrawiam. Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Osobiscie uzywam hakiri. Maja chyba 3 rodzaje (seaweed, marine A, marine S). Nie wiem czy o taki "granulat" Ci chodzilo, ale moje pokolce uwielbiaja... Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Popatrz na pokarmy linii omega one, sa dosyc dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Tak o takie granulaty właśnie mi chodziło,ale na rynku jest taki wybór ,że po prostu nie wiadomo co wybrać. Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwarystka Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Ja stosowałam :Tropical D-Allio Plus Granulat. Ryby uwielbiały ten pokarm pokolce wcinały go nawet na sucho,aby mniejsze ryby go wcianaly to na parę sekund wrzócałam granulki do pojemniczka z wodą z akwa. Niestety skończył mi się i zaopatrzyłam się w inny pokarm Omega one natural protein formuła, niestety ryby za nim nie przepadają a nie należą do wybrednych więc raczej już go nie kupię. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez akwarystka (wyświetl historię edycji) Cytuj 22.10.2014 Mg-1350, Ca-440, KH-8,6, NO3-0, PO4-0,22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Ja używam Tropical Dalio food z czosnkiem,i krewetki i ryby są zadowolone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Ja daje pokarm z Fauna Marin - Ultra Marine Base Color, za tym pokarmem moje pokolce tak szaleją że nim, że tak szybko się poruszają po akwa żeby jak najszybciej go wyłapać że często łamią mi SPSy Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Najlepsze wg mnie robi hikari ja daje chilchid Excel tonący-sinking, tylko musisz dobrać wielkosc do ryb jakie masz w zbiorniku. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Dziękuje za odpowiedzi jak na razie myślę wziąć sprawdzić czy rybą będzie smakować : Fauna Marin Marine Base Color Hikari Marine Tropical D-Allio Plus Granulat Aczkolwiek poczekam jeszcze na wypowiedzi innych bo może są jeszcze jakieś inne ciekawsze propozycje. A co do ryb to jak na razie jeszcze nie są wielkie mają gdzieś po 8cm Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Jak masz hepatusa - to on wszytko zeżre Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Jak ryby male to bierz hikari w rozmiarze s. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Obsada to Hepatus,żółtek,zebrasoma dresajdii, dwa błazenki, dwa garbiki ,jedna Pictichromis diadema dwie babki .I jedna mandarynka . Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Robteos (wyświetl historię edycji) Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekk40 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 U mnie nie za bardzo się rzucają na Hikari Marine tzn Zebrasomy i Hepatus skubią ale pseudoanthiasy w ogóle żadnego suchego nie ruszają. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Dla pokolcow weź sobie spiruline z JBL. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młody akwarysta Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2022 Odmrażam temat ale jakim pokarmem roślinnym karmić pokolce (poszukuje zamiennika za wodorosty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach