AgaZ Zgłoś Napisano 30 Września 2014 ok, dzięki - spróbuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 30 Września 2014 ok, dzięki - spróbuję Uzywalem tych microbe lift,ale lepsze byly o wiele NiteOutII i nie smierdza.Uzywalem je do VsV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgaZ Zgłoś Napisano 30 Września 2014 no tak, jak każdy używa co innego... tylko co jest najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 30 Września 2014 Nie patrz na każdego... działaj po swojemu...i używają produktów które tobie wydają sie być odpowiednimi....temat bakterii to temat rzeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 30 Września 2014 Wszyscy zawsze ... Ja mialem pod reka seachem I rowniez poszlo gladko Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Agnieszka- szczepy bakteri im bardziej smierdza tym lepsze A tak serio - trzymajmy sie razem Ja niewiem ale szczepy bakteri roznych firm sa te same raczej. Specem nie jestem,nie zamierzam nikogo przekonywac do swoich racji.Ja uzywam i jest dobrze Bober- ukwial siedzi caly czas w tym samym miejscu woec nici z zamiany Moj kiler Tayson mam go 2lata.. bezwzgledny- nokaut wieloszczetow Agnieszka- szczepy bakteri im bardziej smierdza tym lepsze A tak serio - trzymajmy sie razem Ja niewiem ale szczepy bakteri roznych firm sa te same raczej. Specem nie jestem,nie zamierzam nikogo przekonywac do swoich racji.Ja uzywam i jest dobrze Bober- ukwial siedzi caly czas w tym samym miejscu woec nici z zamiany Moj kiler Tayson mam go 2lata.. bezwzgledny- nokaut wobec wieloszczetow Sezon na grzybki Edytowane 30 Września 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgaZ Zgłoś Napisano 1 Października 2014 dzięki za radę - na pewno skorzystam i kupię będę się odzywać pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Tak mnie z glupawki naszlo Disco Polo : Slona banko,serce moje,nie ma takich jak my Dwoje..bo ja kocham oswietlenie twoje do szalenstwa,do wieczora jeje,moja banko Haha.. Sorry Edytowane 5 Października 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Ahhh ta bańka Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Nowa zasada Nie pisz na forum po drinku A dzis zastalam taki widok : Mam te krewetke 3 lata,ale pierwszy raz widze,ze ma cos w odwloku..czy to (jajka,ikra) Edytowane 12 Października 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Lysmata Edytowane 12 Października 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 23 Października 2014 Lysmata Zycie w akwarium ma sie swietnie Doszedl scopas - wiem,wiem pisalam,zadnych pokolcy.Ale co ja poradze ze,zakochalam sie w tych miodowych kolorkach Widze same pozytywy po zakupie pokolca - odpieniacz ma co poenic i co drugi dzien czyszcze kubek i ryba nabrala ciala poniewaz w sklepie wygladala jak jesienny lisc . PS. Nie oceniajcie i nie wysmiewajcie sie z ludzi,o ktorych nic nie wiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Testow nie robisz, a patrzac na zdjecie to lustra tez nie masz. Ale akwa calkiem, calkiem. Edytowane 24 Października 2014 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Stani - haha rasista czy co ? Hihi ja tam lubie afro Nie goncie mnie za testy kurde no uczepili sie jak rzep psiego ogona A tak na powazniee Zwarzywszy na to,ze teraz mam pokolca to do'testowanka bardziej sie przyloze. Bo co jak co ale pokolec to taki prawdziwy swintuch (takie boby,ze hoho) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Stani - haha rasista czy co ? Hihi ja tam lubie afro Nie goncie mnie za testy kurde no uczepili sie jak rzep psiego ogona A tak na powazniee Zwarzywszy na to,ze teraz mam pokolca to do'testowanka bardziej sie przyloze. Bo co jak co ale pokolec to taki prawdziwy swintuch (takie boby,ze hoho) Edytowane 5 Listopada 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) Przy koralach miękkich najlepszym testem jest TDS i podmiana 30l /tyd ubogiej soli. Nie wiem czy to aparat czy światło jest zielone. Na tył dałbym jakąś ciemniejszą T5 może superaktynikę by nie podświetlało tak tła mocno. Z korali dodałbym coś co rośnie wyżej. Szybe przy piachu bym skrąbnał bo to sekunda i efekt o wiele lepszy. Nie lałbym nic więcej niż osmoze czy wode słoną ta obsada nic ponad normę nie potrzebuje. A ogólnie jest ok ustawienie , rybki itd. Ta krewetka nosi jaja u mnie też noszą non stop ale i tak nic z tego. Ps.poprzedni avatar był lepszy. Edytowane 5 Listopada 2014 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 5 Listopada 2014 Takie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2014 Daj foto całości Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Tak super exstra to nie jest.Moje akwarium mecza okrzemki.Na poczatku sie tym noe przejmowalam ( dojrzewanie) teraz jednak uwazam,ze to zmora ktora nie daje mi spokojnie patrzec i cieszyc sie w 100% Wode R0 najpierw kupowalam w sklepie akwarystycznym - i okrzemki na piasku non stop.Zmienilam dostawce na rozlewnie wody Demineralizowanej i nic,zadnej poprawy.Mam wlozony Serea silicate i nic,okrzemki na piasku jak byly tak sa :/ A zeby bylo jeszcze piekniej padly mi stateczniki i mysle sobie,ze nie pozostaje mi nic innego jak usiasc i plakac :/ A gwozdziem do trumny to nowiutkie potluczone swietlowki :/ ( maly wypadek) To tyle :/ I czepie sie pogody - typowo ponura w sam raz podpasowana do wydarzen . Nic tylko puscic smetna muzyke i wyc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Nie załamuj się. Napewno wyprowadzisz wszysko na prostą. Trzymam kciuki. Powodzenia. Wysłane z mojego GT-I9300 Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Pindzia - kocham kocham kocham Edytowane 7 Listopada 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Nie masz filtra RO+DI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 No nie mam :/ wlasciciel mieszkania nje zgadza sie na udziwnienia :/ Urok wynajmu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Wlasciciel nic nie musi wiedziec Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xroksana22 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Pindzia - kocham kocham kocham super akwarium pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach