kaer Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Hihi Maly bedzie spiewal za Ciebie a Ty bedziesz winko pil,by zagluszyc ryk (100% zart) Gratuluje nie strasz mnie i tak chodzę jak dziecko we mgle. chociaż jak sobie przypomnę Twoją gromadkę, to pewnie wiesz co mówisz Cytuj start 04.02.2014 120x60x60=432l sump 84l PS metis 2x150w whiteskim200 1xJebaoo 40wp DC6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) No cóż powiem to tak zbiorniczek zrobiony bardzo fajnie, mała ilość skały a tak ułożona że jest jej wystarczająco jak na taki zbiornik:) nie raz chciałem tak zrobić ale hmmm... niestety za każdym razem nic mi się nie podobało a wracając do tematu zbiorniczek ok ta wielkość (taki chciałbym mieć) pozazdrościć, korale też w super kondycji może czymś się wymienimy ????? Dziekuje za mila opinie Zycze duzego ladnego zbiornika Z checia czyms bym sie wymienila tylko nie mam za bardzo czym ... Jak widzisz, widac jeszcze sporo pustej przestrzeni i mam i duzo golej skaly. Pozdrawiam nie strasz mnie i tak chodzę jak dziecko we mgle. chociaż jak sobie przypomnę Twoją gromadkę, to pewnie wiesz co mówisz Oj tam oj tam Dasz rade prowadzic akwarium pracowac i zajmowac sie synkiem I jeszcze Zone do kina i na kolacje zabrac Wszystko jest do ogarniecia Czekam tylko na Twoj temat Edytowane 12 Listopada 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 14 Listopada 2014 A co tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pabllo21 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2014 Pablo .. No naprawde mi milo A masz jakies fotki swojego akwarium ? Z tym trzymaniem lapek przy sobie jest ciezkie na poczatku Zawsze wydaje sie ze trzeba cos poprawic przestawic A prosze A aktualne jutro bo mam problem ze zbiciem fosforu.. od poczatku mam b.wysoki i udalo mi sie zbic juz o polowe a wiec zmiana parametrow wiaze sie ..... hmmmm.... jak na zlosc padaja twarde korale ;( i jak to zawsze cos za cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pabllo21 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) I aktualne focie Ostatnia focia to moja nowo zalozona kwarantanna Edytowane 16 Listopada 2014 przez pabllo21 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 I aktualne focie Ostatnia focia to moja nowo zalozona kwarantanna Bardzo fajnie Kwarantanna - wymiata- chyba nie trzymales tam zoltka ? A ja postanowilam ponurkowac troche . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 Dobre Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omo323 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 widzę że przy nurkowanie jaki potwór z wąsem cie zaatakował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 widzę że przy nurkowanie jaki potwór z wąsem cie zaatakował Spodobal jej sie moj skafander Wiem,ze zanudzam zdjeciami ale sprawia mi to taka frajde.Radoscia trzeba sie dzielic ! Udalo mi sie zrobic lepsiejsze zdjecia Ta clavularia rosnie super Dzieki Panie! xxx A babcia lusia jest taka codowna,ze musze koniecznoe Ja pokazac ( jeszcze raz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pabllo21 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 Bardzo fajnie Kwarantanna - wymiata- chyba nie trzymales tam zoltka ? A ja postanowilam ponurkowac troche . Nie trzymalem zoltka kwarantanne zalozylem kilka dni temu z zamiarem dokupienia nowych rybek..... obecnie wlozylem tam te 3 korale bo w ogolnym padaly calkowicie!!!!! I zaryzykowalem wkladajac je do swierzaka i...... dobry ruch tak mi sie wydaje bo odzyly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) Daj link do T.tematu pabllo Daj link do T.tematu pabllo Edytowane 16 Listopada 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 19 Listopada 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Pozdrawiam Ogladajacych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dita Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 aqua świetne ale fotki to chyba z Nokii 3210 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) aqua świetne ale fotki to chyba z Nokii 3210 Gorzej - tablet 2,0pix haha Euphilie zestresowane (widac na fotce) poprzestawialam gadziny Walka z cyrkulacja by dogodzic moim ksiezniczka (olaboga) tu za silnie,tam za slabo.. Fajnie jest! Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Akwarium prawie do przodu... Mam problem z woda..Jak tylko podmieniam wode od razu wysyp zielonych glonow ..Nie podmienialam wody miesiac glony w odwecie,teraz podmienilam 5l i juz szyby zielone :/ Na osmoze na razie nie mam co liczyc.Czy moge zastosowac inne rozwiazanie? Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Akwarium prawie do przodu... Mam problem z woda..Jak tylko podmieniam wode od razu wysyp zielonych glonow ..Nie podmienialam wody miesiac glony w odwecie,teraz podmienilam 5l i juz szyby zielone :/ Na osmoze na razie nie mam co liczyc.Czy moge zastosowac inne rozwiazanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Akwarium prawie do przodu... Mam problem z woda..Jak tylko podmieniam wode od razu wysyp zielonych glonow ..Nie podmienialam wody miesiac glony w odwecie,teraz podmienilam 5l i juz szyby zielone :/ Na osmoze na razie nie mam co liczyc.Czy moge zastosowac inne rozwiazanie? Jakiej soli używasz? Może za dużo mikroelementów w wodzie. Co to oznacza że na osmoze nie masz co liczyć?? Lejesz kranówke? Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Lurthel (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2014 Uzywam Kenta. Osmoza musi poczekac do przyszlego tygodnia.Maluchy mi sie pochorowaly okropnie i nie mam czasu . Najmlodszy ma zapalenie pluc . Aha kupuje wode z rozlewni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2014 Z tego co widzę sól kent'a jest dosyć bogata, w połączeniu z kiepskiej jakości wodą może powodować wysyp glonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2014 Z tego co widzę sól kent'a jest dosyć bogata, w połączeniu z kiepskiej jakości wodą może powodować wysyp glonów. Z sola mozesz miec racje.Zamontuje filtr i zobacze czy bedzie poprawa.Jesli nie to zmienie sol . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Witam w Nowym Roku 2015 Moja mala aktualizacja - czyli problemie trwaj :/ Zmienilam sol na Instant Ocean.Mam ok 70l podmiany oczywiscie na raty a poprawy nie widze.Zielone paskudne trawniki pokrywaja piach i niektore skalki :/ Czekam prawie cierpliwie i podmieniam ...i patrze na zielone zielsko ;/ Witam w Nowym Roku 2015 Moja mala aktualizacja - czyli problemie trwaj :/ Zmienilam sol na Instant Ocean.Mam ok 70l podmiany oczywiscie na raty a poprawy nie widze.Zielone paskudne trawniki pokrywaja piach i niektore skalki :/ Czekam prawie cierpliwie i podmieniam ...i patrze na zielone zielsko ;/ Witam w Nowym Roku 2015 Moja mala aktualizacja - czyli problemie trwaj :/ Zmienilam sol na Instant Ocean.Mam ok 70l podmiany oczywiscie na raty a poprawy nie widze.Zielone paskudne trawniki pokrywaja piach i niektore skalki :/ Czekam prawie cierpliwie i podmieniam ...i patrze na zielone zielsko ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2015 Nic z obsady Ci nie padło? Może coś zalega w skałach i gnije? Glon jest miekki w dotyku? Dasz rade zrobic lepszą fotke glona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafixxx Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2015 Cześć, jakiego zestawu świetlówek używasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2015 Hej Nic mi z zycia nie padlo.Uzywam swietloweki Gisemanna 3 niebieskie w tym jedna actynic+ i jedna purple z domieszka fioletu.Wczesniej mialam jeszcze biala jednak z glonami bylo tak samo jak teraz.Glony sa puchate zielone,latwo sie wyyrywaja Hej Nic mi z zycia nie padlo.Uzywam swietloweki Gisemanna 3 niebieskie w tym jedna actynic+ i jedna purple z domieszka fioletu.Wczesniej mialam jeszcze biala jednak z glonami bylo tak samo jak teraz.Glony sa puchate zielone,latwo sie wyyrywaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach