Maciek Torun Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Witam dziś zauważyłem przezroczysty śluz na szybach w zbiorniku na dolewke co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 śluz to raczej zakwit bakteri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek Torun Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 śluz to raczej zakwit bakteri tylko skąd baktere w dolewce z osmozą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domelsjz Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Roztocza? dolewka zapewne odkryta i po dłuższym czasie taka galaretka powstaje przy dnie. Gdybym ostatnio nie wyciągał sumpa do przeróbki to bym nigdy jej nie zauważył. Cytuj 03.09.2011 ~ 400netto - 29.06.2015 zlikwidowane - przeprowadzka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Otwarty zbiornik z dolewką tak właśnie się zachowuje ... niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Trzeba wpuścić krewetki czyszczące od czasu do czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Trzeba wpuścić krewetki czyszczące od czasu do czasu. Gdzie, do wody ro? Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ci3chy Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Wydaje mi się że przykrycie zbiornika nic nie da bo bakterie mogą się dostać w momencie dolewania wody i również się namnożą tylko zajmie im to więcej czasu. Ja bym tego nie ruszał, będzie dodatkowa pożywka dla korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach