pasek Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Od kliku dni jestem szczęśliwym posiadaczem tego "psa". Ryba bardzo pocieszna zaklimatyzowała się dobrze, wcina wszytko, "łazi" po całym akwarium i ogólnie wszystko jest pięknie ale.. No właśnie jest jeszcze ale.. Mój pies upodobał sobie miejsce do leżakowania na montiporze. Od tego czasu montipora przestała polipować. Próbowałem go trochę straszyć, ucieka jak mnie widzi a później dalej na swoje miejsce. Przestawienie monti nic nie dało. Nie zauważyłem aby obgryzał koralowce. Jakieś pomysły?? Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem88 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Też mam Esceniusa mój lubi sobie leżakować na Caulastrea i czasem potrafi lekko poddenerwować inne korale ale nic nie podgryza oprócz glonów z szyby i skał. Taki chyba jej urok... Za to mój Bicolor ma dużą przemianę materii duUużo wydala heh Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Moj siedzial na sarco, walil na niego bobki az wypalil dziure w srodku, potem zaczal sps podskubywac i wtedy wylecial ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 a moj jest bezproblemowy upodobal sobie trzy norki w ktorych mieszka, nie zauwazylem tez zeby obore robil ale wscieka sie jak dziki jak mu np slimaki do norki wejda, wtedy nie ma litosci i nieproszonych gosci w paszczy wynosi i pluje nimi daleko jak sie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 18 Lipca 2014 Przestawiłem monti w inne miejsce (już trzecie), na razie cisza nieśmiało wystawia polipy. Mam nadzieję że rybie przejdzie i zostawi ją w spokoju. Wasze bicolory też tak maja że czasami latają za swoim ogonem jak pies? Czy to może jakieś pasożyty? Nic na ciele ryby nie widać. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2014 Przestawiłem monti w inne miejsce (już trzecie), na razie cisza nieśmiało wystawia polipy. Mam nadzieję że rybie przejdzie i zostawi ją w spokoju. Wasze bicolory też tak maja że czasami latają za swoim ogonem jak pies? Czy to może jakieś pasożyty? Nic na ciele ryby nie widać. to ciekawe co piszesz z tym ogonem, mój tak nie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Memfis Zgłoś Napisano 18 Lipca 2014 A mój goni swój ogon jak wyganiam go z cyrkulatora (podczas karmienia wpływa do niego jak jest wyłączony) chyba tak pokazuje złość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrusLee43 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 Moj czasem tez kolko zakreci i tez siedzi w cyrkulacji jak sie wlaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 Po co wylaczacie cyrkulacje podczas karmienia ? To niebezpieczne dla ryb i pomp. Wejdzie tam slimak, pompa ruszy i wirnik bedzie do wymiany. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 Ja nigdy nie wyłączam a wszyscy i tak sie najedzą. W sumie w oceanie nikt na papu prądów i fal nie wyłacza:) Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 a ja dodam kwestie zapewne wszystkim znaną. Właśnie sprowadziłem sobie dodatkowe 3 rybki ślizgowate z adriatyku (takie z kształtu esceniusy bicolory tylko szare) i jest lekka wojna. Tzn. escenius biucolor jest największy i tamte goni jeżeli wejdą w jego teren. Tak więc potwierdza się, że ślizgowate to terytorialne stwory. Wniosek zatem mój jest taki, że za dużo ślizgowatych w jednym akwa mieć nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 A czy ktos trzyma moze razem bicolora i salariasa w akwarium 180-200 litrow?Da sie je pogodzic? Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Twister Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 Mam ecsenius stigmatura z salariasem I jest ok Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Pacific Sun BP 160W + 4x24w T5, Deltec SC1455 , Jebao wp-40 , NewJet6000 , 40kg LR , Soft, LPS ,SPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nana Zgłoś Napisano 13 Września 2014 Naprawdę fantastyczna rybka , moja upodobała sobie dziurkę w skałce ustawia się tyłem włącza wsteczny i parkuje hi hi i tylko łepek wystawia Wołam ją klik klik i przychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach