Skocz do zawartości
Androctonus

Vertex Omega 130 lub no właśnie co...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z szanownych forumowiczów ma/miał Vertex'a Omegę 130?

Miałem kupować po raz drugi Deltec'a SC 1455 jednak coś mnie tknęło i postanowiłem poszperać jeszcze.

Kwestie dot. zbiornika diametralnie zmieniły mi się, częściowo sprzęt wymieniam i nie będzie już długiego zbiornika ale kosteczka ok. +/- 200L + sump.

Cały czas próbuję przekonać się do odpieniacza DIY ale jakoś nie mogę w dalszym ciągu...

Vertex nie ma złej ceny, powiedzmy, że jeszcze do przełknięcia.

Ktoś może coś podlinkować bądź zasugerować?

Pozdrawiam.

Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :]

Pytanie tylko kiedy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiałem nad vertexem tylko że 150.

Myślę że to bardzo dobre odpieniacze na sprawdzonej pompie które w swojej klasie cenowej trudno pokonać przede wszystkim jakością wykonania. Ja bym brał. Ewentualnie pomyśl nad DIY Mini BK od Darka_B

250 L , Tunze 1073.40 ,2xTunze 6045 + Jebao Wp-25, Deltec sc1455, Słoneczko 8x39W i inne pierdoły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Używam od marca 2014, kupiłem nowy, dla mnie ok choć nie mam porównania do innych. Chodzi cicho, u mnie w 400 l w obiegu przy 19 rybach utrzymywał parametry i nawet kilka spsów mi rośnie (póki co). Jakość wykonania OK tzn. wszystko ładnie wygląda. Podobno można go jeszcze wyciszyć zakładając dłuższy wąż między pompą a korpusem ale ja tego nie robiłem. Ma tłumik. U mnie dotarł się po 1-2 dniach pracy, . Kubek jest odkręcany. Ma chyba tzw. miękki start, bo przy wysokim poziomie wody i uruchomieniu nie przelewa się. Zmieniam akwa na dużo większe więc mój idzie na sprzedaż (na gwarancji do 2016 roku - erybka), jakby co daj znać na priv.

Edytowane przez kolalysy (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.