Ci3chy Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Witam, widzę że jest w sprzedaży pompa dozując Jebao do złudzenia przypominająca pompę Profilux. Czy ktoś miał z nią już do czynienia i może podzielić się opinią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 a gdzieś ty to widział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 a gdzieś ty to widział Tu są http://www.fish-street.com/jebao_auto_dosing_pump_dp-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 wygląda ciekawie zwłaszcza że deklarują wysyłkę z UK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoolotex Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 może być ciekawa jak pozostałe rzeczy jebao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 dokładnie bardzo fajnie wygląda, ciekawe jak z reszta Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej1572 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Witam, widzę że jest w sprzedaży pompa dozując Jebao do złudzenia przypominająca pompę Profilux. Czy ktoś miał z nią już do czynienia i może podzielić się opinią? witam kupilem taka za 78 funtow z wysylka i jestem bardzo zadowolony bo jest 4 razy tansza niz kamoer a po skalibrowaniu smiga jak marzenie. Dostalem gratis mocowanie rurek do sump witam kupilem taka za 78 funtow z wysylka i jestem bardzo zadowolony bo jest 4 razy tansza niz kamoer a po skalibrowaniu smiga jak marzenie. Dostalem gratis mocowanie rurek do sump rurki musisz zakupic osobno w ich sklepie bo nie ma zestawie.ja dozyje ca kh i mg oraz nopox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Planuje kupic pod koniec sierpnia, cena bardzo interesująca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej1572 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Planuje kupic pod koniec sierpnia, cena bardzo interesująca. polecam pompa przyszla po 4 dniach roboczych.ja mam 70ltr nano twoje troche wieksze.po wakacjach zamierzam kupic tmc signature 900.gdzie w londynie robisz zakupy?pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ci3chy Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 witam kupilem taka za 78 funtow z wysylka i jestem bardzo zadowolony bo jest 4 razy tansza niz kamoer a po skalibrowaniu smiga jak marzenie. Dostalem gratis mocowanie rurek do sump rurki musisz zakupic osobno w ich sklepie bo nie ma zestawie.ja dozyje ca kh i mg oraz nopox Jakie rurki masz na myśli, te które zakłada się na pompy czy te które są przedłużeniem od pompek do pojemników i do zbiornika? A co możecie powiedzieć o tej pompie http://www.fish-street.com/fs_nt-01dosing_pump ? Teraz jest z darmową wysyłką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 polecam pompa przyszla po 4 dniach roboczych.ja mam 70ltr nano twoje troche wieksze.po wakacjach zamierzam kupic tmc signature 900.gdzie w londynie robisz zakupy?pozdrawiam Zwykle jeżdże do Windsor do maidenhead aquatic a jeżeli londyn to aquatic design centre na great portland street zawsze duży wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej1572 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Przedluzenia musisz dokupic bo na pompach krotkie sa in and out a w pudelku daja ok pol metra w sam raz do kalibracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Przedluzenia musisz dokupic bo na pompach krotkie sa in and out a w pudelku daja ok pol metra w sam raz do kalibracji Dzieki będę pamietał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TDS Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Witam Będą działały tak samo dobrze jak pompy cyrkulacyjne? Cytuj w realizacji- 120x60x60h 105 l sump, 2xAPF600:)DIY, NJ6000, 2x T 6100, 1x6055 2x250 HQI +4x54W masa innego drobnego sprzetu Walka z glonami trwa - chyba wygrywam:D http://tablica.pl/of...-20130829202216 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej1572 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Zwykle jeżdże do Windsor do maidenhead aquatic a jeżeli londyn to aquatic design centre na great portland street zawsze duży wybór. W windsor jeszcze nie bylem bo nie po drodze ale bylem pare razy w adc na great portland.polecam h2o w brentwood i advanced aquarium consultancy w harlow oba w essex.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Fajne ile może kosztować wysyłka do PL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nosens Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 Może ktoś wie do czego służy w tej pompie "Extension Pump Port"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 Może ktoś wie do czego służy w tej pompie "Extension Pump Port"? podejrzewam że do podpięcia dodatkowych 4 pomp ile producent na to daje gwarancji?? Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ci3chy Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 z gwarancją może być problem bo to Chińczycy. Sam koszt odesłania może wynieść 50% wartości towaru. Kolega reklamował kiedyś sprzęt u "Chińczyka" to dostał po prostu zwrot części kasy bo sprzęt działa ale nie był zgodny z opisem. Ja z http://www.fish-street.com ściągałem pompę obiegową Jebao i dotarła po 10 dniach ale trwało to tyle bo celnicy mi ją zatrzymali i VAT musiałem dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) właśnie to jest bolączka sprzętu bezpośrednio z chin jak was Urząd Celny dopadnie to do ceny dojdzie VAT 23% i gwarancja jest w teorii Gdyby ktoś w UE tym handlował to była by inna rzecz, bo kupujący ma prawa a (producent/importer) obowiązki jak kupicie sprzęt w UE, to importer jak i producent ma obowiązek udzielenia gwarancji. Sprzęt nowy powinien mieć 2 lata gwarancji macie prawo zwrotu bez podania przyczyny do 10 dni obecnie, a ma być do 30 dni jak kupicie towar przez internet Edytowane 29 Lipca 2014 przez PawelL (wyświetl historię edycji) Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 jak przyjrzycie się opisowi na FS to zapewniają że wysyłka tej pompy na terenie UE jest z magazynu w UK więc nie podlega procedurom celnym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 nie do końca, każdy towar z poza unii podlega opodatkowaniu, obecnie do 5 lat wstecz mogą mogą żądać podatek, a trwają prace nad zniesieniem przedawnienia, jeżeli ci udowodnią że taki zakup miał miejsce. Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 jeśli wysyłka towaru ma miejsce na terenie unii <lokalny oddział> to obowiązek oclenia i opodatkowania leży po stronie importera - w tym przypadku obowiązek taki powinien spoczywać na europejskim oddziale... jak sprzęt już trafił do UE i jest tu dalej dystrybuowany to procedury celne powinny być dopełnione na etapie przyjmowania frachtu... więc zanim będzie wysłany dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) to nie ten przypadek kolego, bo fakturę zakupu dostajesz z chin a nie z firmy na terenie UE, więc tutaj do "magazynu" to mogło trafić jako gift, i jeżeli chciałbyś to wziąć na firmę do dalszej sprzedaży, to musisz normalnie iść do UC z fakturą i przewieść to do polski na dokumencie SAD po stronie importera jest więcej obowiązków, oclenie, opodatkowanie, oznakowanie i certyfikacja, gwarancja i wzięcie odpowiedzialności za sprzęt. Importując sprzęt, z poza UE jesteś traktowany podobnie jak producent. tu jedynie tyle jest pewne że jak kupisz, to przesyłka nie przejdzie przez UC, ale czy w przyszłości to do nich nie trafi to tego nie wie nikt. Edytowane 29 Lipca 2014 przez PawelL (wyświetl historię edycji) Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 Na jaka wysokość moga pompowac te pompy?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach