Skocz do zawartości
krystian2610

Korale z morza

Rekomendowane odpowiedzi

Oj się wtrącę. Mam krabiki pustelniki, babki, dwa małe ślizgi i ślimaki z Adriatyku, wszystko żyje i ma się świetnie choć przyznaję, że dopiero dwa tygodnie. Można znaleźć na necie podobne informacje. Ślimaczki i krewetki z Teneryfy żyją u mnie od pół roku. Oczywiście te zwierzaki nie są pod ochroną i jest ich tam multum. Środowiska nie zniszczyłem.

Co do korali to się nie wypowiadam bo nie wiem.

Ukwiał pomidorowy, wężowidła, ukwiał anemonia virdis to też przeżyje.

Edytowane przez kolalysy (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje koledzy za wszystkie wypowiedzi. Pytanie było jak by to powiedzieć z ciekawości jak to sie ma do życia w akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zaczęło się od plotek. Chyba źle zostałem zrozumiany. Jak masz na wyciągnięcie ręki naturę to nie ma sensu pakować ją w szklaną bańkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale sam wiesz jak miło jest usiąść i popatrzeć a niestety ja nie zawsze mam czs by wybrać sie i pooglądać naturalne środowisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź parametry wody i będziesz wiedział czy podołasz z ich utrzymaniem a potem nożyczki i jak coś jest to odnogę ciach i z niej urośnie ci taki sam osobnik bez wyrywania z Morza jak masz możliwość to porób jakieś zdjęcia bo sam jestem ciekawy co tam rośnie, jeśli dobrze pamiętam to któryś gatunek strzępieli Antiasów występuje w Morzu śródziemnym

Edytowane przez michalzgierz1989 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jak eupchyllie łamie to wykształca dodatkowe 3-4 polipy na nodze więc nie uwazam ,ze pozyskanie małej szczepki jest szkodliwe dla całej rafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj znalazłem Filmik o Hiszpańskiej Rafce ale to cały czas Morze śródziemne i widać że sporo jest w nim Korali

http://www.nurkomania.pl/nurkowanie_ryby_morze_srodziemne.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.