kosciej72 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Profesjonalna pipata do karmienia kosztuje moim zdaniem 3x za dużo, jakie macie pomysły podawania żarcia swoim podopiecznym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Duzo, ale czasami warto Ja mam kenta I wszyscy dostaja do mordek I to bez moczenia rak w akwa. Pomimo ceny za cos, bez czego mozna sie obyc, to jestem bardzo zadowolony ... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 1 Września 2014 poszukaj a znajdziesz w erybce po 12 zl sa plastikowe super pipetki 30 cm i chyba nie twiedzisz ze to za drogo? Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bob Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Mam kenta. Nie mialem nigdy lepszej, raz na cale zycie kupujesz. Jesli planujesz bawic sie w bezposrednie dokarmianie to na prawde warto. Ja dokarmiam niefoto i lpsy niektore. Jedyne co zrobilem to malutkim wiertelkiem powiekszylem otwor by nie zapychala sie wiekszymi mrozonkami i kawiorem. Nie moczysz codziennie rak. Karmienie jak nabierasz wprawy trwa chwilke. Naprawde moge polecic. Jest teleskolopw wiec i ma 80 cm mozesz rozlozyc. U mnie to wazne bo od gory do czesci zbiornika dostep ogranicza lampa. No i pojemnosc nie jest mikro jak w plastikowej pipecie. Produkt drogi i sam kiedys rozmyslalem czy warto. Jesli rzeczywiscie cos robisz prawie codziennie a ja tak karmie tuby to naprawde warto. Nie musisz podawac duzo zarelka by wylapywaly z wody bo dostaja do mordek a dzieki temu parametry nie cierpia. Ja polecam ja mimo ze droga Cytuj http://nano-reef.pl/topic/61320-opolskie-morskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Można też poprostu kupić długą polimerową pipetę laboratoryjną i gruszkę. Innym rozwiązaniem może być np butelka, napowietrzacz i rurka. Edytowane 1 Września 2014 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Pipeta ze szkla-troche bym sie bal. Butelka mnie denerwowala. Kent wypadl u mnie najlepiej jednak. Ps. @kosciej72 popraw tytul pls Edit/ @nano... pominalem, juz widze-chodzi o tworzywo. Edytowane 2 Września 2014 przez martinniemczyk (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luqas Zgłoś Napisano 2 Września 2014 LPSą :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Przez pierwsze 4 lata zajmujac sie praktycznie tylko koralami NP przetestowalem chyba wszystko co mozliwe. DIY Strzykawkki z rurkkami, labolatoryjne pipety, gruszki dzieciece, rurki kenta itp. Strzykawki nie zdaja egzaminu, zaczynaja tak ciezko chodzic ze nie raz naciagajac jedzenie nagle wyskakiwal tlok i mrozonke byla wszedzie. Gruszki, pipety byly najgorsze pod wzgledem precyzji podawania pokarmu i smordu jaki poowstawal pomimo mycia. Dla mnie ulbionym sprzetem do karmienia "do mordki" jest to https://www.google.co.uk/search?q=julian%27s+thing+coral+feeding+tool&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=OmkFVPqvBqec0QW70YCYBA&ved=0CAgQ_AUoAw&biw=1777&bih=861&dpr=0.9. Najtanisze moze nie jest ale super wygodne, precyzyjne i higieniczicne. Kupone raz i jest na lata. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos75 Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Strzykawki nie zdaja egzaminu, zaczynaja tak ciezko chodzic ze nie raz naciagajac jedzenie nagle wyskakiwal tlok i mrozonke byla wszedzie. piszesz że strzykawki nie zdają egzaminu a to urządzenie Juliana też ma na końcu coś w rodzaju strzykawki - czy może jest to tam jakoś inaczej rozwiązane - dopytuje bo zaciekawiło mnie to bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 2 Września 2014 piszesz że strzykawki nie zdają egzaminu a to urządzenie Juliana też ma na końcu coś w rodzaju strzykawki - czy może jest to tam jakoś inaczej rozwiązane - dopytuje bo zaciekawiło mnie to bardzo Przeciez pokarm do strzykawki nie jest zaciagany,strzykawka ma tylko zassac i wypchnac wode z pokarmem,z rórki. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalp Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Zacinają się strzykawki z plastykowym tłokiem, tu pewnie jest gumowy i chodzi lekko i precyzyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aga36 Zgłoś Napisano 8 Września 2014 podaję KENT - CORAL ACCEL i KENT - PHYTOPLEX na zmianę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach