Bartłomiej Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 czy 1 szt nad kostke 68x68x60 wystarczy?? Cytuj KOSTKA 68x68x60 2 x Jebao RW-8 obieg Jebao DCT- 6000 Whiteskim 150 Giesemann infiniti 150W + 4x 24W skała 20 kg sump 60x40x40 - 3 komory suchy piasek - 10 kg kore 5th odpalone AD. 10.04.2015r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Z innej beczki - czy można dokupić uchwyt do goosenecka dla a150w? Posiałam gdzieś uchwyt, a teraz na goosenecku mam lampkę wciąż jakoś prowizorycznie zamontowaną. Kiepsko to jednak wygląda - nie po to ma się ładną lampkę, żeby kiepścić sobie efekt taśmą klejącą Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 28 Marca 2015 czy 1 szt nad kostke 68x68x60 wystarczy?? spokojnie Z innej beczki - czy można dokupić uchwyt do goosenecka dla a150w? Posiałam gdzieś uchwyt, a teraz na goosenecku mam lampkę wciąż jakoś prowizorycznie zamontowaną. Kiepsko to jednak wygląda - nie po to ma się ładną lampkę, żeby kiepścić sobie efekt taśmą klejącą chodzi Ci o ten element, który się wkręca w lampę, do którego później wkręcasz gięty uchwyt? Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 28 Marca 2015 Dokladnie o to. - Areyka nadaje mobilnie - Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Dokladnie o to. - Areyka nadaje mobilnie - Wysłałem Ci PW Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 myślę o zakupię tej lampy, strasznie podoba mi się efekt fluo, który z łatwością osiąga ta lampa. Wygląd i minimalizm też przemawia za Kessil. Zastanawia mnie tylko czy nie będzie efektu kuli dyskotekowej przez to, że diody są tak blisko siebie osadzone? Czy podczas podwieszenia kabel zasilania nie będzie przekrzywiał lampy? Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 A co to jest efekt kuli dyskotekowej? Mam 4 szt. i jeżeli chodzi o bliki to są bardzo mocne, czasami myślę, że aż za mocne. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Efekt kuli to efekt kuli bliki są okej w konkurencji diody są szerzej rozstawione i można zmieniać soczewki na bardziej rozpraszające wtedy bliki powinny być mniejsze. Ale marka na K bardziej mnie przekonuje, ciekawe czy są robione w USA czy Chinach? Jacek 56 a masz podwieszone na linkach czy na uchwytach ? Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 U mnie lampa A160WE Tuna Blue "wisi" od kilku dni. Miałem już kilka lamp: T5, T5 + LED, Chińskie LEDy, HQI, ale żadna mnie tak nie usatysfakcjonowała jak właśnie ta. Polecam! Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Ja mam na uchwytach. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_s Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam, Czy elementy mocowania i jakie znajdują się w zestawie? Konkretnie chodzi mi o A160WE. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam,Czy elementy mocowania i jakie znajdują się w zestawie? Konkretnie chodzi mi o A160WE. Pozdrawiam. W zestawie z A160WE jest adapter do założenia giętego uchwytu oraz akcesoria do powieszenia na linkach Wysłane z mojego HTC Desire 610 Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_s Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Dzięki Maćku, Jakaś promocja na Święta:) Przymierzam się do zakupu 2 x A160WE. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 czy ktoś w Łodzi posiada lampkę A360WE lub A160WE ? Chętnie zerknę jak świeci. Czy do wysokości akwarium 50 cm wystarczy model A160WE? Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 czy ktoś w Łodzi posiada lampkę A360WE lub A160WE ? Chętnie zerknę jak świeci. Czy do wysokości akwarium 50 cm wystarczy model A160WE? Tak, napisz do kolegi @Prospero, on ma te lampy Wysłane z mojego HTC Desire 610 Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 dzięki Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boski Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Mam pytanko, nie wiem może juz było ale zapytam. Czy do zbiornika 100x50x50 dwie A160WE będzie dobrze czy za mało? A i jeszcze jedno, aqua będzie widoczne z trzech stron, jakie mocowanie byście zamontowali? (Wiercenie w suficie odpada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Mam pytanko, nie wiem może juz było ale zapytam. Czy do zbiornika 100x50x50 dwie A160WE będzie dobrze czy za mało? A i jeszcze jedno, aqua będzie widoczne z trzech stron, jakie mocowanie byście zamontowali? (Wiercenie w suficie odpada) Dwie spokojnie oświetlą taką powierzchnię, co do mocowania to najrozsądniej dwa gięte uchwyty plus adaptery i na krótszych bokach je zamontować Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boski Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Dwie spokojnie oświetlą taką powierzchnię, co do mocowania to najrozsądniej dwa gięte uchwyty plus adaptery i na krótszych bokach je zamontować A jak z estetyką i czy ta druga lampa oświetli drugą część zbiornika? Niestety na stronie nie widzę jakie długie są te mocowania i na jaką długość mogę je (wygiąć) wyprostować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 A jak z estetyką i czy ta druga lampa oświetli drugą część zbiornika? Niestety na stronie nie widzę jakie długie są te mocowania i na jaką długość mogę je (wygiąć) wyprostować. Uchwyt ma 61cm długości http://www.coralhouse.pl/Kessil-Uchwyt-A-Series-Gooseneck-coralhouse, stosując adaptery 90 st http://www.coralhouse.pl/Kessil-90degree-gooseneck-adapter-coralhouse,jesteś w stanie spokojnie oświetlić całą powierzchnię akwarium Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boski Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Czyli przesądzone. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_s Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 Maćku, lampa A160WE posiada możliwość ustawienia mocy i barwy. Ustawienie godziny on/off / wschód/zachód jest możliwy tylko z pozycji kontrolera zewnętrznego? Czy sama lampa ma taką możliwość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 Maćku, lampa A160WE posiada możliwość ustawienia mocy i barwy. Ustawienie godziny on/off / wschód/zachód jest możliwy tylko z pozycji kontrolera zewnętrznego? Czy sama lampa ma taką możliwość? Lampa sama w sobie ma możliwość ustawienia mocy i barwy. Wschody i zachody wraz z dobowym cyklem oświetlenia z kontrolera Wysłane z mojego HTC Desire 610 Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_s Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 czy kontroler może zaprogramować lampę na wschody i zachody i np. nie być powiązany z lampą na stałe? Przykładowo pożyczam kontroler i programuję lampę. Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach