minio_p Zgłoś Napisano 21 Września 2014 Witam. Czy ktoś używa tego preparatu? Czy po wlaniu jego do sumpa również u was robią się stronty przypominające śnieg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 22 Września 2014 Czy naprawdę nikt z forumowiczów nie używał tego specyfiku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 22 Września 2014 To srodek na plage glonow zielonych a nie na algi wapienne. Radze przestac lac bo nie opanujesz baniaka Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Ale w instrukcji jest napisane, że są to pierwiastki i preparaty buforowe przyspieszające wzrost glonów wapiennych. Dlaczego nie opanuję baniaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Bo glony zielone rosna na tym szybciej niz wapienne. Rob jak uwazasz. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Dzięki za informację. Faktycznie zauważyłem po jego stosowaniu na szybie zielony nalot. A to jego działanie na glony znasz z autopsji, czy z drugiej ręki? Jeżeli to się działo w Twoim akwarium to czy występowały te strąty, o których pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedBullpl Zgłoś Napisano 24 Września 2014 Soda oczyszczona, I masz to samo. I bezpiecznie I tanio.. Używam tego tyle lat I wszystko jest ok... 2l wody rodi 168g sody oczyszczonej... Musisz sam ustalic dawki... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olek Zgłoś Napisano 24 Września 2014 Jeśli chcesz szybszego wzrostu to proponuję dawać stront, ja akurat pod ręką miałem aquarium systems ostatnio, w przeciągu tygodnia pojawiają się już algi wapienne. W poprzednich baniakach też tak było, a cena pewnie znacznie niższa niż "specjalnego preparatu na algi". Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach