danielgliwice Zgłoś Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Witam dziś zauważyłem coś takiego w akwarium pytanie co to jest i co z tym robić wygląda jak nitki kawałek nawet urwałem bo myślałem ze coś możne wpadło ale raczej to wyrosło na tej skale przepraszam za jakość Edytowane 7 Października 2014 przez danielgliwice (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Danielu czy masz DOLABELLE w akwa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielgliwice Zgłoś Napisano 7 Października 2014 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Tak myślałem, to są właśnie jej jaja:) Niestety mi nie udało się z nich wyhodować młodych ale może Tobie się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluewolfpl Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 Kurcze, nigdy bym się nie domyslił że to moga być jaja Dolci, też mam ją u siebie ale na razie nic takiego się nie pojawiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 Proponuje usuwac. Nic tego nie zje wiec jako pokarm odpada. Bez zaplodnienia i tak jaja obumra w ciagu kilku dni a rozkladajac sie zanieczyszcza wode Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pipider Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 Zwróć też uwagę, czy Twoja dolabella ma jeszcze wystarczająco dużo glonów do jedzenia, bo kilka osób tu na forum pisało że im Dolcia padła krótko po złożeniu jaj. Moja jaja złożyła i mieszkała jeszcze u mnie kilka miesięcy zanim wszystko zielone zjadła i ją sprzedałem. Tak więc z tym padaniem to nie jest reguła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluewolfpl Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 U mnie Dolcia tydzien temu wyjadła wszystko zielone, teraz pozostała juz tylko niewielka ilość glonów wiec obawiam się ze niedługo zacznie głodować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielgliwice Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 puki co dorabela żyje i na brak pokarmu wydaje mi się ze nie musi narzekać co do jaj to żadnych małych ślimaków nie widzę a w miejscu gdzie były śladu po nich nie ma co do parametrów nie to chwilowo podniosło się po4 i no3 ale teraz już na granicy wykrywalności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluewolfpl Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 Kolega ma dużo większy zbiornik wiec ślimak gdy kończy zjadać glony to musi zaczynać od początku, u mnie w 100 L to za jakiś czas głowa będzie w jednym roku a tyłek w drugim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach