Yarcio Zgłoś Napisano 15 Października 2014 Witam, dzisiaj po przyjściu z pracy zauważyłem u jednego z Pseudanthiasa wybałuszone oko. Nie wiem czy dostał od kogoś lanie czy coś z nim nie tak. W sumie mam 6 sztuk tych rybek - na razie same samice i bywają lekkie przepychanki między nimi Zdjęcia nie zbyt ostre bo ciężko złapać ostrość - jak tylko zbliżam się z telefonem do akwa to od razy przypływają wszystkie ryby i robi się zamieszanie. Może ktoś ma doświadczenie z takim przypadkiem - coś kojarzę że kiedyś ktoś pisał o takim przypadku, ale nie umie odnaleźć tego wątku Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 15 Października 2014 Witaj tak ja u swoich Anthiasów tak miałem i zawsze po około tydodniu zaczeło zanikać i rybce nigdy nic nie było. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 15 Października 2014 Mój anthias tez to miał. Ale miał mniej szczęścia bo go coś dopadło i zmarło. Płochliwy był w trakcie choroby i słabo jadł no słabo widział. Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 15 Października 2014 u mnie jeden z błazenków miał identyczny problem. Nie wiem jaka była przyczyna, ale oko po ok tygodniu samo wróciło do normy. Coś kiedyś obiło mi się o uczy, że powodów może być kilka m.in. uraz mechaniczny, niewłaściwe ciśnienie wewnątrz oka, pasożyt. Tak jak piszę, u mnie rybcia sama wyzdrowiała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 15 Października 2014 Zerknij tutaj http://www.chucksaddiction.com/disease.html A tu rozszerzenie http://saltaquarium.about.com/cs/compldiagnodisease/a/aa053001.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufcik Zgłoś Napisano 15 Października 2014 Mój błazenek też miał taki wytrzeszcz oka ,ale mu przeszło. Myślę że spowodowane to było otarciem o skałę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 16 Października 2014 Dzisiaj mój Anthias ma jeszcze większe oko. Babka próbuje mu je zjeść. Ale rybka bardzo ochoczo przyjmuje pokarm wiec jestem dobrej myśli. Mam nadzieje ze jej to zejdzie. Wysłane z mojego GT-I9505 Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 16 Października 2014 u mnie tez tak miał o ile mi wiadomo jest to kwestia bakteryjna niestety po 2-3 tyg padł Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur85 Zgłoś Napisano 16 Października 2014 Mój też kiedyś w starym akwarium tak miał ,niesety oko było coraz większe, aż któregoś dnia poprostu oka nie było. Po ok 2 tygodniach padł bo przestał jeść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 16 Października 2014 No i zacząłem się martwić Wysłane z mojego GT-I9505 Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach