Siwy Zgłoś Napisano 22 Listopada 2014 Witam. Mam taki problem z Torbo Flotor blue 1000. Po przeczyszczeniu pompy wywala mi pełno małych pęcherzyków powietrza do akwarium. Próbowałem już wszystkich ustawin na mokra piane i na sucha i nic to nie daje. Szukalem już w google coś na ten temat ale nic nie znalazłem i pozostało mi zadać pytanie tutaj może ktoś mi coś doradzi bo coraz bardziej zastanawiam się nad zmiana odpieniacza. Pozdrawiam Cytuj - Akwarium 200 L - Sump 60 L - Cyrkulacja 2x Jebao RW-8 - Oświetlenie Glisten 150R2 - Odpieniacz Turboflotor Blue 1000 - Pompa obiegowa EcoRunner 2700 - 30 kg LR i 13kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwierzu696969 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2014 Tez tak maialem z AM Turboflotor 3000 jakiego masz sampa wczesniej mialem 2komory i odprowadzenie z odpieniacza wody mialem niedaleko pompy obiegowej i te pecherzyki powietrze nie rozbily sie w wodzie i szly do glownego zbiornika zmienilem sump na 3 komory odplyw z odpieniacza dalem dalej od pompy obiegowej i wszystko gra odpieniacz masz dobry :-) Ale to tylko moja indywidualna sprawa poprostu mialem tak samo moze inni bardziej doswiadczeni chlopaki ci pomoga ale mozesz sprobowac tak jak ja u mnie to dziala teraz Cytuj Akwarium 170x70x60 + sump 150l obieg H2O 5000l/h cyrkulacja 3x Tunze 6105 odpieniacz Deltec SC 2060 oświetlenie T5 8x80 LR +/- 100 kg LS +/- 50kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy Zgłoś Napisano 22 Listopada 2014 Odpienek mam z drugiej strony sumpa i mam 3 komory Cytuj - Akwarium 200 L - Sump 60 L - Cyrkulacja 2x Jebao RW-8 - Oświetlenie Glisten 150R2 - Odpieniacz Turboflotor Blue 1000 - Pompa obiegowa EcoRunner 2700 - 30 kg LR i 13kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 22 Listopada 2014 przecież to normalne że po czyszczeniu każdy odpieniacz puszcza bąble poczekaj, przestanie.... Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 No nie do końca normalne miałem w/w odpieniacz i nigdy nie puszczał powietrza zobacz czy kubek w środku się nie przestawił Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Ja również miałem ten odpieniacz i mój też często robił mi wodę sodową w zbiorniku. Problem rozwiązałem wydłużając rurę wylotu wody maksymalnie w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Juz sobie poradzilem rozkrecilem go umylem , zlozylem i jak narazie jest duza poprawa. Ogolnie bardzo kaprysny odpieniacz Cytuj - Akwarium 200 L - Sump 60 L - Cyrkulacja 2x Jebao RW-8 - Oświetlenie Glisten 150R2 - Odpieniacz Turboflotor Blue 1000 - Pompa obiegowa EcoRunner 2700 - 30 kg LR i 13kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach