Beard Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2014 Witam, mój podopieczny od dwóch dni zamknął się w sobie, a dziś zauważyłem na jego "nodze" coś na kształt flaków. Co z nim? Mam nadzieje, że odżyje bo błazenki będą zdruzgotane. Męczą go całą dobę. Proszę o rady. Z pozostałym życiem wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2014 Może się dzieli Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beard Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2014 Mam nadzieję. Nigdy nie widziałem jak ukwial się dzieli. W kazdym razie wygląda conajmniej tragicznie. Jedno jest pewne -w pompę nie wlazl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StefanTG Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Bez zdjęć ciężko coś fachowo doradzić Edytowane 27 Grudnia 2014 przez StefanTG (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beard Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2014 Oj. Jakoś przeoczyłem brak fotki. W kazdym razie juz pozamiatane. Chłopak przeniósł się na wieczną rafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 witam nie bede tworzyl nowego tematu a ze sprawa rowniez dotyczy ukwialu to zapytam tutaj, od czasu podzialu moj qadri zaczal dziwnie wygladac, ramiona nie sa rownej dlugosci ani grubosci a niektore zrobily sie rozgalezione :/ na ten moment nie moge zamiescic zdjecia ale moze ktos sie spotkal z taka sytuacje lub zna przyczyne? obecny stan utrzymuje sie od ok 2miesiecy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 ukwiały po podziale przyrastają bardzo intensywnie a czułki mają nawet po trzy rozgałęzienia i wygląda to bardzo fajnie,takie zjawisko zauważyłem u moich ale to pewnie nie reguła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) zdziwilem sie bo po wczesniejszych podzialach ukwial nie mial takich anomali dorzucam fotkę żeby zobrazować mojego delikwenta: Edytowane 4 Stycznia 2015 przez kuba503 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach