Blyx_00 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Witam, Jestem nowy w tej dziedzinie, czy mogle liczyć na jakąś pomoc ludzi z mojego miasta? Jakieś dobre radym, pomoc w starcie, w założeniu solniczki? Sporo już czytam, lecz doświadczenia w solniczkach niestety nie mam, ale mam za to sporo doświadczenie w słodkowodnym mam baniak 300 l pod słodkowodne , oparty tylko na roślinach w stylu iwagumi Ale chciałbym spróbować sił w solniczce. Dziękuje, Pozdrawiam Damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Witam A konkretniej to co chciałbyś wiedzieć? Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Próbuj nie pożałujesz W Bydgoszczy jest list kilku akwsrystow i masz sklep. Jak chcesz to zapraszam do Wagrowca Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Wpadnij do sklepu na Ks. I. Skorupki 98 lokal nr 5, pogadamy, wszystko Ci pokażę, wyjaśnię, doradzę. Cytuj Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 a gdzie w Bydgoszczy kleją szkło ? Cytuj KOSTKA 68x68x60 2 x Jebao RW-8 obieg Jebao DCT- 6000 Whiteskim 150 Giesemann infiniti 150W + 4x 24W skała 20 kg sump 60x40x40 - 3 komory suchy piasek - 10 kg kore 5th odpalone AD. 10.04.2015r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarob Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Bydgoszcz, 66PP Wielkopolskiej 6- kleiłem u nich swoje i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 ok dzięki fabi1990 a u Was też kleicie? Cytuj KOSTKA 68x68x60 2 x Jebao RW-8 obieg Jebao DCT- 6000 Whiteskim 150 Giesemann infiniti 150W + 4x 24W skała 20 kg sump 60x40x40 - 3 komory suchy piasek - 10 kg kore 5th odpalone AD. 10.04.2015r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanik Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 ok dzięki fabi1990 a u Was też kleicie? To może wyręcze kolege , tak kleją , ja swój mam dostać na dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 ok rozmawialem w Sklepie miała być wycena i niestety cisza Cytuj KOSTKA 68x68x60 2 x Jebao RW-8 obieg Jebao DCT- 6000 Whiteskim 150 Giesemann infiniti 150W + 4x 24W skała 20 kg sump 60x40x40 - 3 komory suchy piasek - 10 kg kore 5th odpalone AD. 10.04.2015r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanik Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 To może zadzwoń i sie dopytaj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 już dzwoniłem i mięli się odezwać Cytuj KOSTKA 68x68x60 2 x Jebao RW-8 obieg Jebao DCT- 6000 Whiteskim 150 Giesemann infiniti 150W + 4x 24W skała 20 kg sump 60x40x40 - 3 komory suchy piasek - 10 kg kore 5th odpalone AD. 10.04.2015r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanik Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 już dzwoniłem i mięli się odezwać Wiesz co, lepiej sobie odpuść klejenie akwa w solniczce, ja zamawiałem około połowy stycznia , do dziś go nie mam... , owszem od 2-3 tygodni stoi w sklepie, nie dokończone... Tyle, że wykańczane jest na odpier...al.. Ręce opadają.... Pompy zamówione u nich miały być w kilka dni , brak od 1,5 miesiąca. Za odpieniacz wpłaciłem kase, miał być po 3 dniach ( czyli 26 stycznia ! ) , do dziś zero odzewu, Fabian ma na to wywalone, zero kontaktu , a telefonu ode mnie już nie odbiera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 W CrazyCoral kleją baniaki. Polecam ten sklep i obsługe. Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrzysJ Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 Jak duże akwarium potrzebujesz? Ja proponuję akwarium od Przemka ze Szczecina (LLS) lub eRybka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solniczka.eu Zgłoś Napisano 12 Marca 2015 Akwarium stoi u nas w sklepie od dłuższego czasu i czeka na odbiór przez klienta który nie może się zdecydować na konkretną opcje, lacobel na tło wklejaliśmy 2 raz, teraz Pan Piotr chce aby wkleić dodatkowo wzmocnienie poprzeczne. Zdjęcia akwarium: Ps. powyższy zbiornik, tak jak nasze wszystkie poprzednie, klejony był przez jednego z najbardziej cenionych szklarzy czyli Przemka ze Szczecina i nigdy nie było żadnych zastrzeżeń zarówno z naszej strony jak i naszych klientów. Co do cyrkulacji to wybór padł na Jebao, które przez jakiś czas były nie do zdobycia w hurtowniach z którymi współpracujemy, co chyba nie ma większego wpływu przy braku odbioru zbiornika. Aktualnie czekamy na dostawę. Co do odpieniacza to chyba temat rzeka... Po 26 stycznia (już po zapłaceniu), odpieniacz był zmieniany chyba trzykrotnie... Nie odbieram telefonów? Rozmawiamy średnio kilka razy w tygodniu, nawet gdy nie ma mnie w firmie rozmawiamy przez telefon prywatny. Pozdrawiam serdecznie Fabian Lidmann. Cytuj Solniczka.eu - Akwarystyka morska Warszawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanik Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 tak, co do samego akwa i klejenia nie mam żadnych zastrzeżeń, lacobel na bocznej szybie bedzie wklejany drugi raz bo sam wiesz, że był spartaczony..., wzmocnienie środkiem miało być od samego początku, tyle że przywiozles akwa , bez tła, i dlatego go nie bylo... Dopierto potem zamawiałeś szkło w Bydgoszczy. Tak więc akwa stoi u Was w sklepie( co najmiej od 3 tygodni ), tyle że nadal nie jest gotowe do odbioru... Co zresztą widać na zdjęciach ( nadal brak wklejonej bocznej szyby lacobel ) Co do telefonów , to zwyczajnie ich nie odbierasz, gdy byliśmy umówieni w sklepie, nigdy Cię nie było, wszystkie sprawy załatwiam poprzez Daniela. Tak, odpieniacz był zmieniany 3 krotnie, gdyż zaplacilem za ovala, potem dostałeś telefon ze go jednak nie będzie, i szukaliśmy czegoś dostepnego, w końcu padło na ośmiornice, która miała być w 3 dni... Więc to nie moja wina, że nie ma towaru... do dziś.... Ani żadnej informacji z Twojej strony, przyjeżdżam do sklepu, Ciebie nie ma , Daniel nic nie wie... to jest normalne? po skasowaniu pieniędzy brak jakiejkolwiek informacji przez półtora miesiąca? Mam nadzieję ,że w końcu się spotkamy, i bedziemy mogli normalnie porozmawiać. I proszę Cię Fabian , nie Panuj mi na forum, skoro od dłuższego czasu jesteśmy na TY Z innych rzeczy zakupionych w solniczce.eu jestem bardzo zadowolony, także z pomocy udzielonej przez Wasz sklep laikowi, poświęcony czas i bezcenne rady równierz ! To nie jest tak,że mam coś do sklepu , czy personalnie do kogokolwiek z Was, jedynie wyraziłem swoją frustrację z powodu czasu oczekiwania na akwa i odpieniek... pozdrawiam serdecznie Piotr Janiszewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanik Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 Panowie, jak byście chcieli kleić akwa w Bydgoszczy , to polecam Zakład Pana Kucharskiego na ulicy Pomorskiej, pierwszy zbiorniczek około 200L z wklejanym tłem lacobel blue, na tył i boczną ścianę wykonali mi w 7 dni ! Pomyślałem ,że mi sie udało, po jakims czasie zamówiłem drugie szkiełko, na zbiornik do automatycznej dolewki, nie miałem już żadnych wymagań... zamowione w poniedziałek, do odbioru w piątek ! Ba , nawet dostałem SMS z potwierdzeniem ! Zaskoczenie moje przy odbiorze , gdyż cały zbiornik skleili z OPTIWHITE, w cenie zwykłego szkła ! Po prostu rewelka, super terminy, ładnie sklejone, ceny też super ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach