lapsiak84 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Witam, mam pytanko, planuję dziś wrzucić do akwarium uadricolora. Chciałbym aby znalazł też sobie jakieś miejsce. Czy jak wyłączę na całą noc falowniki to ryby nie padną z braku tlenu? Bo nie mam włókniny, żeby owinąć pompy a boję się że weźmie i tam sobie wlezie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Odpieniacz natlenia wodę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) jeden wyłącz a drugi owiń gazą z apteczki albo kawałkiem gąbki kąpielowej,sam tak robiłem zanim sobie miejsce znalazły racja Sygen - owiń dwie,gazy w apteczce samochodowej sporo Edytowane 9 Stycznia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 moim zdaniem powinien sobie znaleźć miejsce przy włączonej cyrkulacji takiej jakiej będziesz używał.Co z tego że dziś znajdzie miejsce a jutro jak włączysz cyrkulację to może mu nie pasować i pójdzie sobie gdzie indziej tam gdzie będzie mu lepiej Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Ja wkładałem quadri tydzień temu i od miejsca w którym go położyłem przesunął się przez noc o 10cm i został.Pompy były włączone i nie zabezpieczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Postaw go w miejsce gdzie będzie miał gdzie ulokować sobie dobrze swoją stope(szczeline w skale jakiś otwór),wtedy quadri czują się najbezpieczniej i nie łażą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Nie wiem od czego jest to zależne, nie zmieniałem w akwa ani układu skał ani cyrkulacji a zawsze po podziale ukwiały wędrują przez ok. 2 dni, zazwyczaj przechodzą przy tym spore odległości, zakotwiczają w jakiejś luce skalnej i do kolejnego podziału jest spokój po czym następny podział i znowu wędrówka... Dlatego jest to dla mnie wielka zagadka, dlaczego przed podziałem im pasowało a po już nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 moim zdaniem powinien sobie znaleźć miejsce przy włączonej cyrkulacji takiej jakiej będziesz używał.Co z tego że dziś znajdzie miejsce a jutro jak włączysz cyrkulację to może mu nie pasować i pójdzie sobie gdzie indziej tam gdzie będzie mu lepiej Zrób tk jak Sygen mówi, inaczej będzie łaził. Mój łaził bo pomy przestawiałem teraz z miejsca nie wyłazi, lubi jak go obmywa od "pleców" bo akurat jest na bocznej skale Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Nie kombinuj zostaw wszystko tak jak jest on tak pójdzie gdzie mu pasuje u mnie został tak jak go włożyłem jak widzę że się kręci to kieruje na niego cyrkulację i osiada tak od kilku lat i 3 razy się podzielił .Dodam że wszystkie 3 trzy są obok siebie Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Ja wczoraj wsadziłem pierwszego ukwiała, i tak przez cały dzień był w miejscu lekko się pompował i wyglądało że może tam zostać, stopę miał wciśnięta w szczeliny miedzy skałami. Dodatkowo nakarmiłem go wczoraj żeby nie musiał szukać. Ale dziś rano jeszcze tam siedział a od godziny 13 zaczął podróżować. Na początku lekko go próbowałem od tego zniechęcić kierując na nie go falownik, jednak stwierdziłem że nie ma to sensu bo i tak sobie pójdzie. No i teraz siedzi na tylnej ściance w pobliżu komina. Mam nadzieje że wróci w miejsce które mu wybrałem bo "dla mnie jako obserwatora" było to najlepsze miejsce. Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach