volf Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) bliki z samych 10x3w na radiatorze 80 cm,jutro wlutuje jeszcze 3x10w i zabuduje ładnie w koronie kamera niestety nie oddaje nawet 50% efektu https://www.facebook.com/video.php?v=1386597011649676&ref=notif¬if_t=video_processed Edytowane 30 Stycznia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2015 link chyba nie działa Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2015 bliki z samych 10x3w na radiatorze 80 cm,jutro wlutuje jeszcze 3x10w i zabuduje ładnie w koronie kamera niestety nie oddaje nawet 50% efektu https://www.facebook.com/video.php?v=1384122485230462 nic nie dziala po rozmowie i doradzaniu nie wybral bym diodek 3w teraz co zrobilem lampe na xt-e 5w efekty i kolory sa zajebis.... teraz bedzie druga belka tez na tych diodach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2015 bliki z samych 10x3w na radiatorze 80 cm,jutro wlutuje jeszcze 3x10w i zabuduje ładnie w koronie kamera niestety nie oddaje nawet 50% efektu https://www.facebook.com/video.php?v=1384122485230462 jak tam oraca idzie ?? Juz wszystko skrecone mi pod ledami cree wywalilo cyjano czekamy co dalej a pod t5 czysto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) dołożyłem dziś 2x10w 20000k w sumie jest 50w trzy diody na osobnym zasilaczu jako wschody/zachody i w zupełności wystarczy,wszystko ''urosło'' dwa razy a ukwiały jak balony,bliki niesamowite-identyczne jak u znajomego na sklepowej 120w teraz obserwacja i niepewność bo nigdy nie miałem dino,cyjano czy innej ospy wietrznej nie umie wsadzić tego linka z facebok ale jak się już naumie to pokaże demono nakręć swój i pokaż tak było na t5 https://www.facebook.com/video.php?v=1386810564961654&ref=notif¬if_t=video_processed tak jest teraz https://www.facebook...video_processed Edytowane 31 Stycznia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2015 Ok no to poczekasz znajde chwile wstawie Ok no to poczekasz znajde chwile wstawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) sprawdzi ktoś czy to się otwiera... na t5 na ledach Edytowane 31 Stycznia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2015 sprawdzi ktoś czy to się otwiera...bo jak pier...w ten komputer to się rozleci na t5 https://www.facebook.com/video.php?v=1386810564961654&ref=notif¬if_t=video_processed na ledach https://www.facebook.com/video.php?v=1386597011649676&ref=notif¬if_t=video_processed nic nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2015 załaduj na youtube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterbart1976 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2015 podepnę się pod temat czy można wymienić diody 3w w chińskich lampach 120W np. 4 białe na 4 UV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2015 podepnę się pod temat czy można wymienić diody 3w w chińskich lampach 120W np. 4 białe na 4 UV ? pewno mozna wymienic ale to tylko ty wiesz jesli masz czy jest dostep zeby wylutowac a wlutowac uv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2015 no chłopaki może teraz, 4 posty wyżej edytowałem na youtube jak się teraz nie wyświetli to chyba diabeł macza w tym palce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 Działają oba. Różnica kolosalna,aż zacząłem się też zastanawiać nad doświetleniem swojego baniaka w podobny sposób. Podsumuj finanse takiej zabawy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 Tez od jakiegos czasu dolozylem do t5 diody cree bez porownania kolory i pompuja sie na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meteormode Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Jestem po zmianie T5 na LEDy - kolory bajka, bliki - hmmm rewelacja ... no i faktycznie korale (każde) polipują i się pompują .. Dodam, że zawsze mi się wydawało, że mam za jasno w aqua ale informowano mnie, że nawet mam za mało - noooo OK a teraz jest ... klimatycznie Edytowane 1 Lutego 2015 przez meteormode (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 powiem tak - do obserwacji życia w zbiorniku nadaje się tylko t5, bliki z ledów uniemożliwiają jakąkolwiek ocenę i śledzenie życia na skale, włączam tylko dla efektu na 3/ 4 godz.dziennie ale jak chcę popatrzeć na ryby czy korale to tylko przy świetlówkach KRUSZYNA wejdź na stronę ledbyt i masz tam wszystko do skompletowania włącznie z cenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 Ja dolozylem do miejszego akwarium gdzie swieca t5 - ledy cree 5w wszystko ze strony led-byt.pl powiem ze rewelecja a przyrosty sa bardzo dobre widzialem u znajomego teraz borykam sie z delikatnym cyjano ktore wyskoczylo pod ledami ale wczesniej przestawialem skale i to pewno spowodowalo zaczecie ...pewno zaraz komentarze beda ze hepatus w takim akwarium malym zgadza sie czeka na wieksze szkełko ktore sie robi 500l .na dole link do filmu jakosc ustawic 1080p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) no to komentarz do hepatusa-widziałem u kilku osób w zbiornikach od 60 do 100 paru litrów,to już standard więc się nie przejmuj ładne akwarium a te grzyby niebieskie to bym ci chapnął aha i powiedz nawiedzonemu co się pastwił nad gitarą...żeby poszukał/a u siebie innych talentów edyt. zauważyłem w nocy że ledy się lekko żarzą (wyłączone przez regulator dobowy) to normalne? Edytowane 2 Lutego 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 Dzieki Dluga droga jeszcze zeby to przeniesc do wiekszego itd. a grzybki kupilem na skałce za 20zl tutaj jest ich ze 30 sztuk czesc gdzies poprzyczepialem a czesc jest z drugej strony .ja u siebie tez mam 60 w zasilacz potem 50w led podlaczony i czasowy regulator i u mnie jak gasna to nic sie nie zarzy no to komentarz do hepatusa-widziałem u kilku osób w zbiornikach od 60 do 100 paru litrów,to już standard więc się nie przejmuj ładne akwarium a te grzyby niebieskie to bym ci chapnął aha i powiedz nawiedzonemu co się pastwił nad gitarą...żeby poszukał/a u siebie innych talentów edyt. zauważyłem w nocy że ledy się lekko żarzą (wyłączone przez regulator dobowy) to normalne? edyt. zauważyłem w nocy że ledy się lekko żarzą (wyłączone przez regulator dobowy) to normalne? Sprawdz dobrze listwe jesli masz taka z wylacznikami pradu lub ten regulator czasowy . Gdzies masz cos zle podlaczone lub gdzies przepiecie ze minimalny prad idzie na diody a nie powinno byc tak . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Witam wszystkich i potrzebuje porady. Mam akwa 60x50x50h głównie nastawione na SPS Na chwile obecną świeci 5x24W 4niebieskie różne i jedna biała lubię jak jest niebiesko. Mam zestaw już przygotowany na 8szt led (ledy miałem ale nie były osłonięte i się przealiy) Zasilacz stałoprądowy na 650mA (21W tak mi się wydaje) Mam zamiar dokupić drugi zasilacz 36W też na 650mA 12szt Bedzie 20 szt I teraz problem w jakiej proporcji dokupić ledy T5 oczywiście zostają Bedzie moc 57W ledy +5x24W T5 na 150L Zostanawiam się nad 15RB 5CW 13RB 7CW 12RB 5CW 3Blue ps ktoś wcześniej pytał o te diody, ale nie widzę odpowiedzi. Czemu one się nie nadają (jestem raczej laikiem i ktos może mi wytłumaczyć ? http://led-byt.pl/pl/p/Dioda-3W-Royal-Blue-450nm/150 Edytowane 3 Lutego 2015 przez Skala (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 powiem tak - do obserwacji życia w zbiorniku nadaje się tylko t5, bliki z ledów uniemożliwiają jakąkolwiek ocenę i śledzenie życia na skale, włączam tylko dla efektu na 3/ 4 godz.dziennie ale jak chcę popatrzeć na ryby czy korale to tylko przy świetlówkach KRUSZYNA wejdź na stronę ledbyt i masz tam wszystko do skompletowania włącznie z cenami Jestem tego samego zdania,te bliki z LEDow to jakaś porażka,nigdzie na flimach z nanturalnej rafy takiego mocnego migotania nie ma,to nie na moje prawie 46 letnie oczy,akwarium ma uspokajać a te migotanie z ledow działa na mnie jak lampa stroboskopowa. Oczywiscie nie jestem całkowicie przeciwny LEDom,bo sam doswietlałem swoje akwarium 250l 60watami Led,ale na diodach 1 w które az takiej dyskoteki nie robiły w akwarium. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Jestem tego samego zdania,te bliki z LEDow to jakaś porażka,nigdzie na flimach z nanturalnej rafy takiego mocnego migotania nie ma,to nie na moje prawie 46 letnie oczy,akwarium ma uspokajać a te migotanie z ledow działa na mnie jak lampa stroboskopowa. Oczywiscie nie jestem całkowicie przeciwny LEDom,bo sam doswietlałem swoje akwarium 250l 60watami Led,ale na diodach 1 w które az takiej dyskoteki nie robiły w akwarium. tez sie z wami zgadzam ale stwierdzam ze dobrze dobrane t5 i ledy super sie komponuja i trzeba sie przyzwyczaic ale za to jakie sa przyrosty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meteormode Zgłoś Napisano 4 Lutego 2015 ,te bliki z LEDow to jakaś porażka,nigdzie na flimach z nanturalnej rafy takiego mocnego migotania nie ma Hmmm - to czy się ma bliki czy nie zależy nie tylko od ledów ale i od intensywności strumienia wody wydostającego się z pompy cyrkulacyjnej a ustawionego do góry. Jeśli obniżymy taki strumień i będzie pod powierzchnią ale mniej poruszał powierzchnią wody bliki będą mniejsze albo prawie wcale ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach