leon0409 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2015 Witam Mam pytanie nieco dziwne mianowicie chciałem zbić trochę fosforany phosguardem. Niemiałem wolnej siateczki więc postanowiłem użyć saszetki w której on był. Odsypałem połowę a resztę pozostawiłem w saszetce. Dziurkę zabezpieczyłem klipsem. Wrzuciłem do kaskady ale wyleciało mi około 30 kuleczek do akwa. Trochę z nich zassała kaskada i teraz mam pytanie czy one nie narobią bałaganu w filtrze bo na spodzie koszyczków mam gąbkę więc pewnie będą się kręcić gdzieś po obudowie a wodę na podmianę będę miał w niedzielę więc nie mogę teraz wyczyścić kaskady bo nie będę miał co dolać. Druga sprawa to czy te które gdzieś osiały w akwa nie wpłyną na mieszkańców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) nastepnym razem użyj pończochy 30 kulek to nie problem - przy jakimś czyszczeniu wywalisz (problem może być jak ryba połknie) Edytowane 11 Lutego 2015 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 11 Lutego 2015 ryby głupie nie są Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leon0409 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2015 Ryby się tego nie łapały, podpływały i zostawiały. Filtr będę czyścił w niedzielę więc mam nadzieje że do tego czasu nic się w nim nie przetrze, te co nie wpadły do filtra to już raczej zostaną na zawsze bo ciężko je będzie w piasku odszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach