pawelced Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Drukarka którą podałeś w linku jest kopią oryginalnej drukarki Prusa (pierwowzoru). Wszystkie nie oryginalne drukarki są tańsze. Drukarka o której pisałem to: http://shop.prusa3d.com/en/3d-printers/59-original-prusa-i3-mk2-kit.html Cena oczywiście dotyczy wersji Kit (do złożenia), złożona jest o około 1000zł droższa. Dodatkowo na zakup tej drukarki czeka się do 6 tygodni (nasi czescy koledzy nie wyrabiają z produkcją) Z góry przepraszam administratorów forum za link (jeśli komuś przeszkadza proszę usunąć). PS: w drukarce Prusa można sobie wszystkie plastikowe części za darmo wydrukować. W drukarce którą pokazałeś części są wycinane. Edytowane 5 Lipca 2017 przez pawelced (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 Dzisiaj przyszedl mi abs i pla z firmy colorfil powiem wam jak za cene 43zl za kilogram filament jest super. Swietnie sie przykleil do stolu (mowa o abs) bez soku bezposrednio na szybe i jakosc jest swietna. Mialem filament abs z innej firmy gdzie koszt za kg byl 70zl i byl duzo gorszy. Filament zamawialem na allegroWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 9 godzin temu, pawelced napisał: ....Cena oczywiście dotyczy wersji Kit (do złożenia), złożona jest o około 1000zł droższa..... Skąd taka duża różnica w cenie? tak ciężko jest złożyć i skalibrować tę drukarkę? czy ponosiłeś jakieś dodatkowe koszta przy składaniu ( czy wszystko jest w komplecie) ? a może gwarancja jest krótsza przy wersji kit? Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelced Zgłoś Napisano 6 Lipca 2017 Cena tata po prostu jest. Niektórzy nie mają zdolności manualnych, nie mają czasu ale mają kasę i wolą wersję złożoną. Składanie wymaga czasu i precyzji. Najważniejsze jest dobre ustawienie osi X i Y (musi być między nimi dokładnie 90 stopni). Cały proces składania ma ogromny wpływ później na drukowanie i nasz "wkurw". Kosztów żadnych dodatkowych nie ponosiłem. Wszystko jest w paczce bardzo dokładnie opisane, nawet znalazłem w komplecie paczkę misiów żelkowych. Warto jedynie później kupić sobie Dimafix w sztyfcie- klej do przyklejania wydruków (naprawdę fajna rzecz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 6 Lipca 2017 A nie myślałeś o xyz z aemca, tez fajne drukarkiWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 6 Lipca 2017 Dużo jest fajnych drukarek, można dostać zawrotu głowy [emoji4] Tak jak kolega pisał, nie ma tanio i dobrze zresztą nie tylko w tej dziedzinie, dobrze o tym wiecie. Jeśli się kupuje porządny produkt to trzeba zapłacić, daje to pewien komfort. Ważny jest też support po zakupie, oryginalna prusa daje to wszystko w cenie. Można za część tej sumy kupić chińczyka i też się da, tylko czeka nas więcej wyzwań. Ja chciałem tanio, dobrze i z odpowiednim suportem więc wybrałem X3D, lepsza głowicę, aluminiowy stół na rezystorach itp Projekt pozwala sprawnie drukować ale są też możliwości ulepszenia sprzętu co mnie bawi bo to lubię, kogoś innego nie musi. Wracając do tematu: Lockline Regulowany uchwyt nas czujniki dolewki: Tu wersja na śruby i z możliwością montażu na wzmocnieniu, można też użyć do elektrod po drobnej modyfikacji. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 8 Lipca 2017 Podstawka pod Karmnik Hydor Mixo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guzalki Zgłoś Napisano 10 Lipca 2017 Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów ma dostęp do drukarki 3d i mógłby oczywiste odpłatnie wydrukować coś dla mnie ? W rozsądnych pieniądzach.Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 10 Lipca 2017 Pisz na pw co Ci po głowie chodzi. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 Cena tata po prostu jest. Niektórzy nie mają zdolności manualnych, nie mają czasu ale mają kasę i wolą wersję złożoną. Składanie wymaga czasu i precyzji. Najważniejsze jest dobre ustawienie osi X i Y (musi być między nimi dokładnie 90 stopni). Na fb Prusa widzialem ze juz to nie jest problemem i drukarka sama kompensuje błędy ustawieniaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelced Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 I tak i nie. Jak masz mały błąd np 88 stopni między osiami to po kalibracji powie ci że jest lekko skośne i tyle (będzie działać) ale jak będzie bardziej skrzywione to trzeba poprawić. Trochę zabawy z tym, trzeba manipulować śrubami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 dobrze wiedzieć bo na FB widać bardzo to wyidealizowali Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 Coś mi się wydaje że zapomnieli też wspomnieć, że taka kompensacja ewentualnych błędów dość znacznie wpływa na jakość wydruku.Idea jest prosta jeśli budujesz rób to idealnie, wtedy jakoś to będzie, jeśli zrobisz żeby jakoś to było to nie będzie nawet dobrze...Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelced Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 Fajny filmik, to na prawę fajna maszyna. Big dady- masz rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Siemka. Czy jest tu ktos kto ma plik stl do filtra przeplywowego ? Potrzebyje pozbyc sie drobnego pylku z wody. Jesli ktos ma to prosil bym o przeslanie Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 siema filtr przepływowy z drukarki może być średnio szczelny, bo rozumiem że chodzi Ci o taki skrecany na wkład tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 a taki z "pojemnika na makaron" się nie nada ? http://nano-reef.pl/forums/topic/87726-filtr-biopellet-praca-poza-sumpem/?do=findComment&comment=913952 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 14 Lipca 2017 siema filtr przepływowy z drukarki może być średnio szczelny, bo rozumiem że chodzi Ci o taki skrecany na wkład tak? Tak dokładnie chodzi mi o taki który do którego będę mógł naciskać waty żeby zebrać ten pyłek z wody bo zaczyna mnie to drażnić coraz bardziejWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 15 Lipca 2017 (edytowane) tak szczerze wydruk tego raz jest nieopłacalny (bo gotowy zestaw jest tani jak barszcz), po drugie będą problemy ze szczelnością podejmujesz ryzyko zalania mieszkania, ja bym się nie podejmował robienia tego na drukarce 3D Edytowane 15 Lipca 2017 przez Paragon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 Co tu tak cicho ? Wymyślił ktoś coś nowego ? [emoji14] drukarka stoi i czeka na robotę [emoji14]Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 Czyli doszedłeś już do momentu w którym kończy się drukowanie z sieci?Czas się wziąć za projektowanie Wysłane z galaktyki S6 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 21 Lipca 2017 No dokładnie hehe [emoji14] jaki jest najlepszy program do projektowania ? Najlepiej po polsku [emoji14]Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 21 Lipca 2017 Ja działam w inventorze, trochę bawiłem się w designspark mechanical, fajny prosty i po polsku. Znajdziesz tutki na yt.Wysłane z galaktyki S6 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 21 Lipca 2017 ProE lub NX Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Lipca 2017 Mi się marzy jakaś fajna obudowa z wentylacją pod arduino od magu i resztę elektroniki związaną z tym urządzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach