ben73 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Sama z siebie pękła mi szybka od hqi giesemann. Ktoś pomoże gdzie kupić. Szukać oryginał czy może coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Napewno musi być z filtrem UV. Nie może to być zwykła szyba. Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sider Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 A gdybys dociol z szyby stosowanej w solariach? Ona ma filtry i pewnie dostaniesz w sklepach gdzie handluja plexi. Cytuj Szkło OW 100x70x50,lampa diy 8x39w + LEDy Fluo,obieg NewJet4500,2 x rw-8,odpieniacz diy na pompie aquabee 2000/1,filtr przepływowy,Reef Salt AF,balling AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Jaki model lampy? jak infinity to musiał bym sprawdzić ale gdzieś miałem bo zostawiłem po poprzedniej lampie z myślą wykorzystania w przyszłości ale nic z tego nie wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 A gdybys dociol z szyby stosowanej w solariach? Ona ma filtry i pewnie dostaniesz w sklepach gdzie handluja plexi. Pod HQI popłynie dosłownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Pod HQI popłynie dosłownie. Też mi się tak wydaję w solarium są świetlówki i bardzo mocno wentylowane . Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Dokładnie. Mam raką pleksi w lampie. Ma 4mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Mam szybkę hartowaną z lampy Aquaela 250w - podaj wymiary może spasuje. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Podaję wymiary szybki w mm 285x118x3 lampa wygląda jak giesemann infiniti, ale nie jest napisane jaki to model. w lampie jest 2x54W T5 i 2x250W HQI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) Mam szybkę 20x12,5 gr 4mm. PK Edytowane 16 Marca 2015 przez R.I.P (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Dlugosc by przeszła ale jest za wąska i za gruba - dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 ostatecznie kupiłem szybkę w niemczech - okazuje się że kupienie lub zamówienie w Polsce szybki hartowanej grubości 3 mm graniczy z cudem, albo życzą sobie za nią zaporowe ceny na poziomie 300 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Żartujesz? W każdej firmie gdzie produkują okna można zamówić taka szybkę. szkoda ze nie przeczytałem tego tematu wcześniej. Koszt szyby to wg mnie maksymalnie 100 zł wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Wszędzie gdzie dzwoniłem nie hartują szkła poniżej grubości 4mm i wymiaru mniejszego niż 30 cm. Edytowane 26 Marca 2015 przez ben73 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 A to fakt, wybacz za wprowadzenie w błąd. A 4mm nie masz szans wsadzić? wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 27 Marca 2015 szczelina ma 3mm. kupiłem u zachodnich sąsiadów dwie - na wszelki wypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach