Luki 1 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Witam, podczas czyszczenia do akwarium ułamała się żyletka i jej kawałek wpadł do akwarium, kawałek ma 3x3 mm, ale akwa ma 30 l, mam miękie, lps i sporo innego życia. Kawałka nie da się wyciągnąć magnesem, bo miejsce jest kompletnie niedostępne, próbowałem. Rozebranie, to rozbiórka całego akwa, bo to największy kawałek skały. Moje pytanie co robić, czy mogę to tak zostawić? Jakie mogą być konsekwencje? Zyletka niby ze stali nierdzewnej, ale wiadomo jaka to nierdzewka. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 kup sobie miniaturowy magnes neodymowy i wciśnij go w jakąś gumową rurkę , próbuj łowić, ewentualnie mocna cyrkulacja w to miejsce by wydmuchać lub strumień rób z strzykawki i igły Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) zapomnij, ze wpadla i tyle. mi juz takie dwa kawalki wpadly miedzy skaly i jest ok(tylko moje mialy ok 2cm x 1cm). zyciu nie zaszkodzilo. a zielone korale beda bardziej zielone hehe;) Edytowane 17 Marca 2015 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Dokładnie, tak, jak napisał r_33 - no stress , piwko do kufelka i ciesz się dalej niezmiennie baniaczkiem . Edytowane 17 Marca 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 1 Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 Dzięki za szybką odpowiedz, bo już mnie ręka rozbolała od dłubania patyczkiem z magnesem Mam piwko, więc ukoje nerwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 17 Marca 2015 u mnie kiedyś wpadło do sumpa ostrze od nożyka do tapet. Zorientowałem się po kilku dniach i wówczas było już w całości pokryty rdzą. A czy rdza szkodzi to już nie wiem ostrze oczywiście wyciągnąłem jak się zorientowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 Czyścik magnetyczny z żyletką jest u mnie mon stop zanurzony. Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 Ryby będą ciąć żyły albo dzielić kokaine, ot co rybi gang. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach