Masta93 Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Moją kupiłem kilka dni temu. Nie kopie... mrożonkę czasami złapie. Pływa góra dół i tak w kółko. Schudła juz znacznie i raczej jest skazana na smierć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 15 Października 2015 (edytowane) gdzieś w temacie pisało żeby dawać pipeta zarlo w piasek . no chyba ze w ogóle nie kopie Edytowane 15 Października 2015 przez Kicajec (wyświetl historię edycji) Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 15 Października 2015 dzisiaj rano patrze i nie widzę jednej babki, od razu za latarkę, świecę pod pompę i znowu siedzi, musi jej się tam bardzo podobać Moja tak wskakiwala do komina. Gdy tylko wsadziłem siatkę do komina ona chlup i była z powrotem w baniaku a rano znów w kominie i tak w kółko,okazało się że pictichromis ją w nocy ścigał. Tez jest z erybki, dotarła ledwo żywa już nie oddychała, wrzuciłem ją do baniaka i ożyła po 5 min i żyje do dziś (7mcy u mnie), chromisa oddałem i już nie wskakuje do komina.. Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 16 Października 2015 Ta moja ryba babka Sexguttata nie chce jeść bo jedzenie lata koło niej a ona nic albo je jak kopie w piasku albo nie wiem o co jej chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 16 Października 2015 A czym ją karmisz ? Bo moja z mrożonek to wybitnie lubi artemię ale ma też fazę na kiełże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 16 Października 2015 daje artemie i kryl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 18 Października 2015 dzisiaj dałem jedzenie i co, babka pływa koło jedzenie i ani troszeczkę zainteresowania jedzeniem , pływa i nic co ona je to ja nie wiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomMen Zgłoś Napisano 19 Października 2015 Moja babeczka po wpuszczeniu z tydzień nie pobierala pokarmu, tylko tyle co znalazła w piachu. Teraz jest szybsza od Chromisów. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 19 Października 2015 u mnie już kilka dni nie je ,musi chyba jeść co znajdzie w piasku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 19 Października 2015 Ja zakupilem sexguttate dosc spora ma ok 9 cm kopie tylko z tylu akwa jedzenie mrozonek ja nie obchodzi zobaczymy jak zglodnieje jesli dalej nie bedzie zrec z toni to trzeba bedzie zakopywac w piach mrozonki z samego piachu nie wyzyje napewno no chyba ze w wielkim zbiorniku z duza iloscia poasku Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 24 Października 2015 po moich babkach dobrze widac czy sa najedzone maja wtedy wypukly basior z obserwacji widze ze 9 kilo piasku to za malo na przeżycie trzeba dokarmiac tyle ze z moimi nie ma problemu jedza wszystko oprocz ochotki ( przysmak chelmona pod kazda postacia) Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 24 Października 2015 A moja babka od kilku dni mnie zadziwia, zaprzyjaźniła się z krewetką czyszczącą do tego stopnia że siedzą razem po kilka godzin dziennie. Wcześniej babka skrupulatnie unikała krewetki a teraz zachowują się jak symbiotyczna para choć jak wiadomo w naturze taka symbioza nie występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 witam chciałbym napisać ze ta maja babka nie za bardzo chce jeść jak wrzucam jedzonko , martwi mnie to bo samego piachu długo nie pociągnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2015 Pociagnie pociagnie. Piachu mam calkiem niewiele. Sexguttata przesiewa piach juz ponad 6 m-cy i wyglada zdrowo i ladnie. Mimo ze na poczatku 2 razy zbieralem ja z dywanu. Powodem wyskokow byl pictochromis. Od dwoch tygodni zauwazylem ze zainteresowala sie tez mrozonkami. Ale do tej pory swietnie radzila sobie z tym co wykopala. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 ok zobaczymy co będzie wczoraj pływała i nic jedzonko koło rybci a rybcia żadnych ruchów. Ale piachu trochę mam i dalej pływa najwidoczniej wykopuję z piachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomMen Zgłoś Napisano 11 Listopada 2015 Jeszcze można spróbować karmić żywą artemią. Jak to zacznie wcinać, to i na mrożonki się przestawi. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfluky Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Moja Valenciennea puellaris po kilku miesiącach pobytu w akwarium zniknęła w ciągu dnia. Poszukiwania w akwarium i poza nim nic nie dały. Postawiłem tezę że padła pod skałą, a koledzy z akwarium się zaopiekowali. Po jakimś czasie w czasie gruntownych porządków odnalazł się rybi czips. Była ok. 1,5 metra od akwarium, w kanapie gdzie dostała się przez szczelinę w dnie kanapy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach