kolalysy Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Witam, planuję/szukam pompy jebao DC do odpieniacza H&S 200 i tu moje pytanie, kto dorabia takie wirniki i jak to się sprawuje, głównym atutem tego rozwiązania będzie regulacja oraz cicha praca (przynajmniej jako obiegowe jebao są ciche). Do moich ok 900 l planuję DC6000 (chyba powinno wystarczyć, ew. 9000). W jednym ze sklepów jest pompa Blau i wirniki igiełkowe do niej, czy ktoś to testował , czy wystarczy zmienić wirnik i zrobić dolot powietrza i tyle ? Dzięki za pomoc i opinie. Edytowane 25 Marca 2015 przez kolalysy (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Sebastek robi pienidła na tych pompach. Chyba Lufthansa miał też igły do nich kiedyś. Poza tym tema t wielokrotnie wałkowany - poszukaj Edytowane 26 Marca 2015 przez krk_258 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olecha7 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Wirnik mam ten http://erybka.pl/product-pol-8981-Blau-wirnik-igielkowy-6K-9K-12K.html a pompe jebao ac 10000 i jestem bardzo zadowolony. Edytowane 26 Marca 2015 przez olecha7 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 jeżeli temat był wałkowany to poproszę o linka, ja neieznalazłem. Mam też dalsze pytania: jaki dolot powietrza i wejście wody stosować przy DC 6000 i jaka jest ich wydajność w sensie ile powietrza pobiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Na olx są do kupienia te wirniki do tych pomp. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 tez napisalem Tobie gdzie kupic są po 100zł ale admin/mod musiał usunąć post :| ... Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 https://www.facebook.com/gienek.onet?fref=ts napisz bawi sie w takie rzeczy i ma takie wirniki Gienek onet na fb znajdz Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) taki bioball + trochę zabawy i masz wirnik Edytowane 26 Marca 2015 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) A więc uruchomiłem jebao DC6000 z wrinikiem igiełkowym. Pompa pieni, trudno coś więcej powiedzieć bo to pierwszy dzień. Podstawowa kwestia jak dla mnie taka, że jest to duużo cichsze od Tunze 9420 które w nazwie ma Silience, i jednocześnie jest to tańsze i ma regulację. Odpaliłem to na zwężce z popmy eheim 2500 tj. zwężka ma w najwęższym miejscu ok. 20 mm, wylot wody na pompie to 25 mm, wężyk do zwężki venturiego 6 mm, działa na 4 biegu. Czy ktoś wie jakie mają być te wartości ? tzn. wylot musze mieć 25 mm bo tak mi pasuje do body odpieniacza H&S 200, ale pytanie jaki wlot i dolot powietrza. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez kolalysy (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 to może ktoś wie chociaż jakiej średnicy(średnica wewnętrzna) jest wężyk którym dochodzi powitrze w pompach waveline dc albo diablo (są w odpieniaczach reefoctopus) o podobnej mocy... zakładam, ze 8mm albo 10 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) ja bym wolal pompe aqua medica do odpieniacza. mialem 2 pompy aqua nova (jebao) jedna popracowala pol roku druga pracuje nadal ale nie ma rozruchu musze pokrecic reka aby ruszyla. mam tez pompe jebao 10k i aqua medica 6,5k do odpieniaczy. lepiej pracuje aqua medica i jest cichsza. ps. na jednej stronie popularnej z zakupami internetowymi mozesz kupic wirnik diy i dokupic pompe jebao latwo sie wymienia wirniki. ogolnie sa ciche ale slyszalne te pompy bardzo ladnie robia piane ale zawodne zobaczymy jak dc popracuja. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez dirty_pig (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach