bleq Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam Koledzy zaobserwowoalem u siebie dziwną akcje.. Błazny wpadają w panike gdy do akwa podaje reefboostera pierwszy raz myslalem ze to przypadek.. drugi raz juz mi to nie pasowalo zacząlem podawac wiec rb mikrokropelkami ale nawet mikro kropelka wyczuta przez blazny wprawia je w histerie, poprostu dziki szał i proba ucieczki gdziekolwiek ??? o co moze chodzic ?? Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 a podepnę się pod temat, choć nie dotyczy błaznów... a jak często podajecie reefbooster? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 kiedyś podawałem, ale zawsze mialem potem problemy z ogarnieciem odpieniacza Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 U mnie odpieniacz po podaniu 4 kropli na 300l siada na 2-3h ( vertex omega 150). Szczerze powiem że nie widzę jakiś szałowych reakcji po zoa , lps czy nawet Menellkach. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2015 Ja daje po zgaszeniu światła raz w tygodniu. Nie zauważyłem aby ryby inaczej się zachowywały. Odpieniacz na noc wyłączam. Rano po właczeniu musi pracować 2godziny aby zacząć pienić. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Odświeżam wątek, bo też zaobserwowałam to zjawisko. Akwarium 400 l , para błazenków od 7 lat razem. Reefboostera kupiłam u Jadwigi, wiec nie podejrzewam, żeby był zepsuty czy coś. Tydzień temu podałam tak 1/5 i nic się nie działo. (reszta do strzykawki i do lodówki) wczoraj wieczorem podałam 1/2 fiolki. Miały się wykluć jajka błaznów, ale nic się nie pokazało (a powinno i z wyglądu jajek, terminu i temperatury) . Dzisiaj błazny zachowują się jak po dopalaczach. Czyszczą i wachlują intensywnie non stop ikrę, mają przyspieszone ruchy. Co ciekawe druga para błazenków (czarne w wieku ok roku) zachowuje się normalnie, jak i pozostałe ryby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach